• Tahin Helvalı Çıtırlar



    Yapmadan önce çok güzel olacağına emin olduğum tariflerden bir tanesi daha. Gerçekten çok güzel oldu. Balık menülerinin yanına çok da yakışacak. Denemenizi tavsiye ederim. biz gerçekten çok sevdik..



    Ben denemek için 6 adet yaptım. Yufkanın yarısından 6 adet çıkıyor. 1 yufkadan 12 adet olur. Kalan 2.5 yufkadan sabaha börek yaptım. Tarifi de işte burada. Üzerine tıklayabilirsiniz.


    Malzemeler:

    • 1 yufka ( 12 adet çıkıyor)
    • 250-300 gr helva ( bol cevizli kakaolu helva kullandım. Herhangi bir helva olur) 
    • yarım su bardağı pudra şekeri
    • yarım su bardağı hindistan cevizi
    • 1 yemek kaşığı tarçın
    • Kızartmak için sıvıyağ
    • Üzerine ben biraz karamel sos döktüm.
    Yapılışı:

    1. Yufka önce 4 parçaya, sonra her bir parçayı 3'e üçgen olacak şekilde bölün . 12 adet ücgeniniz olacak

    2. Ortasına bir parça dikdörtgen olarak kestiğiniz helva dilimini koyun ve sigara böreği gibi sarın.



    3. Kızdırılmış yağda kızartın. Bu arada pudra şekeri, hindistan cevizi ve tarçını bir tabakta karıştırın. Yağda kızarttığınız böreklerin fazla yağını almak için havlu kağıda çıkarın ama hemen sıcak sıcakken pudra şekerli karışıma atın ve her yerine bulaştırın. Bundan sonra nasıl süslerseniz yada süslemezsiniz , canınız nasıl isterse ancak sıcak sıcak servis yapın. 










4 yorum:

  1. Elinize sağlık bu tarifi mutlaka deneyeceğim :)

  2. nilay durukan dedi ki...

    Deneyince yorum bekliyorum mutlaka

  3. Farklı bir tarif.. Ellerinize sağlık.. Sevdiğim malzemeler ile hazırlanıyor.. Nefis olduğuna eminim..

  4. EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

    çok lezzetli görünüyor. çaya da kahveye de yakışır bu lezzet...