Eşim çok sever. Zaten bu acılı ezmeyi de kendisi yaptı. Tarifini bulmuş getirdi . Ben ona asistanlık yaptım :)
Çok sevilen başka bir meze . Yapması da son derece pratik. Ancak ince ince kıyım gerekiyor. Ben taraftar olmasam da robotta kullanabilir. Denemenizi tavsiye ederim. Özellikle baharatı bol bir meze. Benim salçalarım Antep'ten olduğu için gerçekten rengi harika oldu.
Malzemeler:
- 4 adet domates
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet acı süs biberi
- yarım demet maydanoz
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 büyük diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tuz ( salçanın tuzuna göre bakın olur mu)
- 1 çay bardağının yarısı kadar zeytinyağı, isterseniz daha fazla
- 2 adet limonun suyu
Yapılışı:
- Domates, biber, soğan ve maydanozu bıçak ile incecik kıyın. Ben robot taraftarı değilim. İsterseniz kullanabilirsiniz. Bir kaba koyun.
- Sosu için limonun suyunu, zeytinyağını, incecik kıyılmış sarımsağını, salçaları, tuzu ve tüm baharatları bir çırpıcı yardımı ile çırpalım. Diğer malzemelerin üzerine dökelim. Sunum tabağımıza koyup servis edelim.
İştahım kabardı. Çok severim. Ellerinize sağlık..
Teşekkür ederim :)