• Makarna'dan Su Böreği


    Tarif Misskekik'ten . Basit ama güzel tarifleri sevdiğimi hep söylüyorum. Bu tarifte aynen böyle bir tarif. Hemen denedim tabii. Gayet de güzel oldu.

    Malzemeler

    5 adet yufka , 500 gram fiyonk makarna ( 1 paket) , 2 yemek kaşığı tereyağ
    Sosu için 4 adet yumurta, 2 su bardağı süt, 1/2 su bardağı sıvı yağ ,1 çay kaşığı tuz (silme)
    İç harcı için 1 tabak kadar böreklik peynir, 1/2 demet maydanoz



    Yapılışı:

    1) Makarna haşlanır, suyu süzülür sıcağı çıkmadan tereyağı ile karıştırılır. Maydanoz ince ince doğranır ve çatalla ezdiğiniz peynir ile karıştırılır. 
    2) Sos için gerekli olan tüm malzemeler çırpılır. Sostan 1 çay bardağı kadar üstü için ayrılır.
    3) Hazırladığımız peynirli harç ve kalan sosun tamamı makarnanın üstüne eklenir ve bir güzel karıştırılır.
    4)Yağlanmış fırın tepsisi üzerine 1 tam yufka serilir kenarları tepsi dışında bırakılır. 2. yufka parçalanarak ilk yufkanın üstüne serilir, üzerine makarnalı harcın 3'te biri dökülür yayılır, 3. yufka parçalanarak makarnalı harcın üzerine kapatılır. 1/3 makarnalı harç yine konur. 4. yufka parçalanarak harcın üzerine konur  ve son kalan 1/3 makarnalı harç konur. Tepsinin yanlarından sarkan yufkalar harcın üzerine kapatılır. 5. yufka ile börek tamamen kaplanır ve kalan kısımları böreğin altına alınır.
    Ayrılan sos yufkanın üzerine dökülüp sürülür önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirilir. Servise hazırdır .


0 yorum: