• Yenidünya Kebabı


    Gaziantep lezzetlerinden ilk denemem geliyor. Yenidünyanın zamanı geçmeden hemen denemek istedim. Gaziantep'den aldığım Dört mevsim Gaziantep yemekleri kitabının kapağında da mevcut. Ayrıca İmam Çağdaş 'da yapıyormuş ama biz Gaziantep'teki mevsimine yetişemedik. İnşallah seneye yemek nasip olur.

    Ayrıca ne kadar kolay bilemezsiniz. Kebap yapmaya ne var. Bence en kolay yemeklerden. 
    Ekşili tadıyla gayet güzel ve değişik bir lezzet oldu. Ben deneme yaptığım için az yaptım. 

    Malzemeler:
    • Yarım kilo yağlı kıyma
    • 750 gr kadar yeni dünya ( bizim evin ağacından yaklaşık)
    • 1 çay kaşığından biraz fazla tuz ve 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 adet kırmızı kapya biber ve 1 adet yeşil biber



    Önce kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Yeni dünyaları ortadan ikiye ayırıp arasına kıymayı koyun ve yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerini kestiğiniz biberler ile süsleyin. 180 derecede yaklaşık 30-40 pişirin. Piştikten sonra da lavaş ekmeği ile birlikte servis yapın.

2 yorum:

  1. Ebemkuşağı dedi ki...

    Değişik bir tarif. Denemek lazım. Tadını çok merak ettim.Ellerinize sağlık:)

  2. deeptone dedi ki...

    ne ilginç aklımda olsun. antep mutfağı en iyi derler di mii bence antakya mutfağı amasıııı :)