• Etli Kapama


    En sevdiğim, en pratik yemeklerden. Her türlüsünü yaparım. Tavuklusunu, bulgurlusunu. Ancakkkk Kapama'nın hası etli kapamadır.

    Buyrun tarifine

    Malzemeler:

    • 3 kişi için 3 adet incik
    • 2 su bardağı yıkanmış en az 20 dakika suda bekletilmiş pirinç
    • 4 su bardağı et suyu
    • 1 büyük boy kuru soğan
    • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
    • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
    • 1 tatlı kaşığı dolusu yenibahar
    • 1 yemek kaşığı dolusu kuru nane
    • Tuz ve karabiber
    • Soğanları kavurmak için 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı sıvıyağ 

    Yapılışı:

    Etleri düdüklü tencereye koyun, 1 adette küçük soğanı parçalayıp içine atın. Su koyun, biraz fazla olsun , çorbada yaparsınız. Tuz atmayın sertleşmesin. Düdüğü öttükten sonra yaklaşık 30 dakika sonra hazırdır. Pilavı hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağ ve sıvıyağda kavurun. İçine çam fıstıklarını sonrada pirinçleri atın kavurmaya devam edin. Pirinçler kavrulunca kuşüzümü, nane, maydanoz , tuz ve karabiberini de atıp 2 dakika daha çevirip üzerine 3 su bardağı kaynamış suyunu verin. Normal pilava göre biraz daha hızlı ateşte pişirin. Pilav pişince fırın kabına koyun. Üzerine etleri dizin. Son kalan 1 su bardağı et suyunu da pirince verin. Etlerin üzerine mayonez sürebilirsiniz ama ben sürmedim. Etlerin üzeri kızarıncaya ve suyu çekinceye kadar 180 derece pişirin . Yaklaşık 15-20 dakika sürer.

0 yorum: