• Et fajita



    Tabii ki çok güzel. İsmi bile iştah açıyor. Deneyin deneyin. Yemek Güney Amerika mutfağı ama eşlikçisi Türk pilavı :) Siz mümkünse lavaşla servis edin.

    Malzemeler:

    • 600 gr kadar dana bonfile
    • Jülyen jülyen kestiğiniz etleri marine etmek için 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı soya sosu, 3 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı kimyon
    • 1 adet büyük boy soğan – piyazlık doğranmış
    • 2 adet sarı biber – jülyen doğranmış
    • 2 adet kırmızı biber – jülyen doğranmış
    • 3 adet yeşil burun biberi – jülyen doğranmış
    • yine 1 yemek kaşığı soya sosu
    Yapılışı:
    1. Derin bir kapta etlerinizi marine etmek için ezdiğiniz sarımsak ile beraber tüm malzemeleri iyice karıştırın, ardından etleri içine koyup iyice bulayın üzerini streç filmle kaplayıp en az 30 dakika buzdolabında bekletin. Özellikle soya sosu etlerinizi yumuşacık yapacaktır.
    2. Sebzeleri jülyen jülyen doğrayın.Nedir bu jülyen :) yani ince uzun dikdörtgenler şeklinde doğrayın.  
    3. Wok tavayı ocağa alın ve ısıtın, zeytinyağı ekleyip ısıtın, önce soğanları atın içine ve hafif yumuşayınca ve renkleri dönünceye kadar soteleyin.Soğanlar yumuşamaya başlayınca biberleri ilave edip soteleyin. Soya sosu ilave edip, sebzeleri sotelemeye devam edin. Yumuşadıklarında olmuşlar demektir.
    4. Teflon tavayı ocağa alıp ısıtın. Azıcık zeytinyağı ilave edin. Harlı ateşte etleri pişirin. Suyunu bırakmaması için ateşin harlı olması , sizin de etleri çok döndürmemeniz gerekiyor. Bonfileleri bütün bütün pişirip sonra da kesebilirsiniz. Bu şekilde daha da yumuşak olabilir etler. Pişen etleri 2 dakika kadar ellemeyin suyunu salmasınlar. Suyunu kaybeden et sert olur.
    5. Pişen etlerin üzerine sebzeleri döküp karıştırın. Valla mümkünse lavaşla servis edin. Biz pilavla yedik.



    

2 yorum:

  1. Özgen dedi ki...

    Harika bir yemek ben tavukla yapacağım ellerine sağlık sevgiler

  2. Bucanni dedi ki...

    mmm nefis görünüyor :)