• Fırında Sebzeli Palamut


     
    Açıkçası Palamut balığını çok sevmem. Ancak mevsiminde ise ve sebzelerle lezzetlendirilirse gerçekten çok daha iyi oluyor. Sizde benim gibi palamut sevmiyorsanız ancak doğal olduğu için yetiştirme yerine avcılıkla yakalanan balıklardan biri olan palamutu tüketmek zorunda hissediyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin.
     
    Malzemeler:
     
    • 2 adet palamut
    • 1 büyük soğan
    • 5-6 adet sarımsak
    • 5-6 adet burun biberi
    • 1 büyük domates üzeri için, ayrıca 1 tabak kadar rendelenmiş domates
    • pırasanın yeşil yaprakları
    • eğer isterseniz patates (ben koymadım ama yakışır )
    • 1 adet limon
    Yapılışı:
    1. Palamutları uzun tarafından keserek fileto olarak kesin. 4 parça palamutunuz olacak. Halka halkada da olur. Sorun yok. Tepsiye koyun. Üzerine tuz serpin. Yarım limonun suyunu üzerlerine sıkın.
    2. Üzeri için 2 kaşık yemek zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanı, biberi ve ince ince kestiğiniz pırasayı ve ince ince kestiğiniz sarımsakları kavurun. Domates suyunu atın bir iki taşım kaynatın.
    3. Bu sosu palamutların üzerine dökün. Domatesi ve kalan yarım limonu halka olacak şekilde 4 parça yapıp palamutların üzerini süsleyin. 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişsin.
     
     

2 yorum:

  1. Çok severim elinize sağlık (:

  2. LEZZET TRAMVAYI dedi ki...

    bayılırım ellerinize saglık