• Fırında Kuzu İncik


    Her ne kadar Seyami Usta'nın yaptığı kadar nefis nefis olmasada, gerçekten çok ama çok lezzetli oldu. Bir deneyin derim.


    Malzemeler:
    • Kişi sayısı kadar incik ( Ben 5 adet kullandım)
    • 2 patlıcan
    • 2 büyük domates
    • 2 büyük kırmızı biber
    • 5-6 adet burun biberi
    • Sosu için salça, un, kekik, tuz, kırmızı biber, karabiber
    Yapılışı:
    1. Kuzu incikleri una bulayıp kızgın yağda arkalı önlü nar gibi kızartıyorum. Ben bu yöntemi çok kullanıyorum çok ama çok lezzet katıyor. Döküm tencereye diziyorum.
    2. Patlıcanları alacalı kesip, tuzlu suda bekletip, acı suyunu alıp, kurutup, kızgın yağda kızartın :)Domatesleri , biberleri kalın doğrayın.
    3. Sebzeleri İnciklerin üstüne dizin. 2 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı unu suyla inceltip etlerin sebzelerin üstüne dökün. Tuzunu baharatını katın. Üstünü buruşturarak ıslattığınız yağlı kağıtla bir güzel kapatın. 200 derecelik fırında 1 saat kadar pişirin.

11 yorum:

  1. çatlakkafe dedi ki...

    ellerinize sağlık güzel görünüyor

  2. Elinize sağlık (:

  3. bahareli dedi ki...

    Misafir varsa yüzde 80 kuzu incik yaparım bende.. Ellerinize sağlık.

  4. Adsız dedi ki...

    Sahane bir tarif canim cekti :)

  5. annemin geleneksel bayram yemeğidir her bayram yapar bayılırız ellerinize sağlık çok güzel görünüyor...

  6. afiyetler le ellerinize sağlık.

  7. Elinize sağlık..

  8. Unknown dedi ki...

    Ellerinize sağlık. Sofralara lezzet katacak bir tarif. Sevgiler..

  9. oyyy ellerine sağlık nefis,doyurucu lezzetli bir yemek olmuş.Sevgiler

  10. İnci Çelik dedi ki...

    Leziz görünen, insanın hem gözüne hem de midesine hitap eden bir tarif olmuş.

  11. Harika görünüyor ellerine sağlık.