• Peynir soslu kuzu eti - Lokum gibi et nasıl pişirilir




     
    Harika yumuşacık lokum kıvamında nefis bir et oluyor. Nusret'in pişirdiği lokumdan hiç farkı yok :) Üstüne peynir sosu da süper yakışıyor. Mutlaka deneyin.
     
    Malzeme :
    Görüldüğü gibi 8-9 parça kuzu külbastı
    yarım paket krema ve bir bisküvi büyüklüğünde ama yaklaşık 1 parmak kalınlığında beyaz peynir , farklı peynirlerde denenebilir. (ben keçi sütünden beyaz peynir kullandım. )
     
    Yemeğin sırrı eti pişirmede
    Etlerin altına 2 kat sterch film seriyorsunuz. Etlerin üstünü de 1 kat strech filmle kapatıyorsunuz. Sert ve ağır bir cisimle ( ben pirinç havanımın altı ile dövüyorum ) Etleri döverek inceltiyorsunuz. Strech filmin içinde kolayca dövülüyorlar.
    Sonra tavaya az bir yağ koyuyorsunuz. Lezzet arttırmak isterseniz tereyağ kullanabilirsiniz. Etleri kızmış yağa atıyorsunuz. Yaklaşık yarım dakika pişiriyorsunuz. Daha fazla değil. Pişen et parçasını bir diğer etin üstüne koyarak, diğer etleri de hep bu etin üstüne koyarak 3-4 kat et elde ediyorsunuz. Etin sıcak tarafı diğer etin üstünü pişiriyor. En son 4. katı koyunca etin hepsini ters çevirip bir yarım dakika daha pişiriyorsunuz. Tüm bu işlem 1.5 dakikayı geçmeyecek. Et suyunu bırakmadan piştiği için lokum kıvamında olacak. AAA çok az pişti bu et demeyin deneyin.
     
    Gelelim sosuna. Etleri pişirmeden önce bir sos tenceresinde kremayı ısıtıyorsunuz. Kremanın içine peynir atarak , peyniri kremada eritiyorsunuz. Biri iki tıngırdayınca altını kapatıyorsunuz. Servis yaparken peynir  sosu biraz soğumuş olsun. Krema az soğudunda kıvam alacaktır ve etin üstünde çok daha iyi duracaktır. Benim ki sıcak sıcak olduğu için erimişti.

5 yorum:

  1. mutfagabuyrun dedi ki...

    nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

  2. Bulbulunyeri dedi ki...

    Ellerine sağlık. Et sevmeyen biri olmama rağmen paylaşımın ve detayları çok hoşuma gitti. Teşekkürler.
    Sevgiyle kal.

  3. kış güneşi dedi ki...

    pratik bilgiler uygulanacak eline sağlık canım

  4. Birdahakine bu sekilde deneyecegim. Pisen etler yine ust uste tavanin icindemi duruyor?? Afiyet olsun..

  5. durutarifler dedi ki...

    Evet evet etler tavada pişmeye devam ederken üst üste koyuyoruz. Hepsini üst üste koyunca tam tersini çevirip altını pişirip servis yapıyoruz.
    Sevgiler