Gerçekten çok nefis bir börek oluyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Bu böreği de Pevin yaptı. Arkadaşım ellerine sağlık.
Malzemeler:
- 5 adet yufka
- içi için 350-400 gr kıyma, 1 adet büyük kuru soğan, maydanoz, tuz ve karabiber ve istenirse ceviz çok yakışıyor
- sıvısı için su ve sıvıyağ
- Üstüne yumurta ve galeta unu
- Kıymalı harcı hazırlamak için önce kıymaları öldürüyorsunuz . Sonra yemeklik doğradığınız soğanı atıyorsunuz. Soğanları da öldürüyorsunuz. Kapattıktan sonra ince ince doğradığınız maydanozu, karabiberi, tuzu ve cevizi ekliyorsunuz. İçiniz hazır.
- Yufkaları 4 eşit parçaya bölüyorsunuz . Üçgen parçalara sıvıyağ ve su karışımı sürüyorsunuz. Geniş kenarına kıymalı harcı koyup gevşek gevşek sarıyorsunuz.
- Bir kapta çırptığınız yumurtaya böreklerin üstlerini ve yanlarını batırıp yumurtalanmış yüzeyleri galeta ununa buluyorsunuz. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip, 200 derecede üstleri kızarıncaya kadar pişiriyorsunuz.
çıtır çıtır nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
nefis olmuş canım eline sağlık
bu böreği bir arkadaşımda yemiştim tadı damağımda kaldı nefis bir börek elinize sağlık
çok iştah açıcı, elinize sağlık:)
Bunu Tr.,de bir kez yeistim ayni sekildemi yapilmisti bilmiyorum ama gercekten nefisti..Elinize saglik..not aliyorum:)