Köfte tarifi verdikten sonra et terbiyeleme tarifi de verelim. Tarif Bursa'nın çok eski kasaplarından Ferhan'dan
Ben yarım kilo et için yaptım. Biz 3 kişiyiz. Yarım kilodan Kuzu şiş ve yarım kilodan köfte bize bir öğün oluyor zaten.
Yarım kilo kuzu kuş başı, 1 soğanın suyu ( suyu sıkılmış soğanı da köftede kullanıyorsunuz zaten), 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı süt, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı tuz
En az 4 saat beklesin. 1 gece beklerse çok daha lezzetli ve yumuşak olur. Sonra evdeki tahta çubuklara dizebilirsiniz.
Pişirmek içinde önerim var. Eğer elektrikli ızgarada pişiriyorsanız, bu kapaklı olanları deneyin. Büyük boyuda var bunun. Etler ızgaraya yapışmıyor üstten ateş gördüğü için. Hem temizlemesi kolay hem de etler yapışmadığı için sunması da güzel. Sevgiler
merhabalar:)eminim pişmiş hali süperdir:)ellerine sağlık takipçinim bende bekliyorum sevgilerimle:) http://birfiskelezzet.blogspot.com/
Mükemmel doğrusu etin türkiyesi be yemeğin adıyla harika kuzu sis
Mukemmel
Mükemmel bir tarif son zamanlarda çok yaygınlaştı artık evdeki fırın izgarasinda çok rahat kuzu sis yapabiliyoruz
Mükemmel bir tarif son zamanlarda çok yaygınlaştı artık evdeki fırın izgarasinda çok rahat kuzu sis yapabiliyoruz
Çok teşekkür ederim , güzel yorumunuz için