Bu tarif kardeşime gelsin . Yaklaşık 2 sene önce söylemişti abla ne olur domatesli pilav tarifi yayınla diye. Eh geç olsun da güç olmasın :) Ben her bamya yemeğinin yanına mutlaka yaparım domatesli pilav. Tavuklu bamya , domatesli pilav menümdür benim :)
Pirinç olmazsa olmaz Osmancık pirinci olacak. Denemediyseniz mutlaka deneyin derim. Çok artımlı ve çok da lezzetlidir.
Malzemeler:
- 1 su bardağı osmancık pirinci
- 1 su bardağı su
- 2 büyük boy domates
- 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- tuz
- Pirinci su ile yıkayın. En az 20 dakika suda bekletin.
- Domatesi rendeleyin. Erimiş tereyağ ve zeytinyağının üstüne atın. Yaklaşık 10 dakika pişsin hafif sos kıvamına gelsin. Üstüne yıkadığınız pirinci atın. 1 bardak suyu atın. Domatesin suyu olduğu için 1 bardak su koyuyoruz. Tuzunu ekleyin. Pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Helede şöyle hafiften dibi tutsa var ya tadından yenilmez.
canım benım nefıs gorunuyor ellerıne sağlık