• Patlıcanlı Kiş - Patlıcanlı tart


    Patlıcanın binbir çeşidinden biri daha. Evdekiler yok artık dediler ama bayıla bayıla yediler. Ata bu aralar acayip gurmelik taslıyor bizim evde. Oda baktım ikinci dilimi kesmiş götürüyordu :)
    Sıcak sıcak yenmesi gereken bir lezzet.

    Daha öncede yeşil kabaklı kiş tarifi paylaşmıştım. Ama onda krema vardı. Bu bir nebzecik daha az kalorili :)
    http://durutarifler.blogspot.com/2011/09/yesil-kabakl-tart-yesil-kabakl-kis.html

    Malzemeler:
    • 250 gr kadar margarin ve tereyağ karışımı
    • Ben tuz atmayı unutmuşum siz 1 çay kaşığı kadar koyun
    • 1 çay bardağı kefir koydum. Süt yoğurt falan gibi şeyler koymanıza gerek yok. Ben koymak istedim.
    • 1 yumurta
    • 4 su bardağı un ( hamur elinize yapışmayacak kıvama gelene kadar)
    Üstü için
    • 2 büyük boy patlıcan
    • 1 büyük domates
    • 5-6 biber
    • üstüne permasan peyniri kullandım. Her türlü sert peynir yada kaşar olabilir.
    Yapılışı:
    1. Patlıcanları alacalı kesip, halka halka doğrayıp acı suyunu alsın diye tuzlu suda bekletin.
    2. Hamuru için tüm malzemeyi karın. Hafif sert bir hamur olacak. Yağlanmış tart kabına yada borcama bastıra bastıra yerleştirin. Parça parçada yerleştirebilirsiniz. Üstüne çatalla delikler açın. Kişi hamurunu 15-20 dakika kadar 170 derecede pişirin.
    3. Fırından çıkardığınız hamurun üstüne çiğ patlıcanları, suyu ile birlikte dilim dilim doğradığınız domatesleri ve biberleri koyun. 25-30 dakikada bu şekilde pişsin. Üstüne permasanı yada rendelediğiniz peyniri atıp peynirler eriyene kadar fırınlayın. Sıcak sıcak servis yapın.

1 yorum:

  1. Nilgün dedi ki...

    Hiç patlıcanlı olarak düşünmemiştim.Patlıcan müptelası olarak denemek isterim doğrusu. Ellerine sağlık hayırlı ramazanlar..