• Kaysefe tatlısı ( Kuru kayısı tatlısı)



    Beklediğimden güzel oldu. Bir de yanına kaymak koyduk ki süperrrr. Hem pratik hem lezzetli. Denemenizi tavsiye ederim.

    MALZEMELER
    • 1/2 kg gün kurusu kayısı
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 1 su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 su bardağı fındık ( iri kıyılmış) ceviz de olur.
    HAZIRLANIŞI
     
    Kuru kayısıları iyice yıkayıp süzün ve orta boy bir tencereye yada tavaya atın. Üzerine 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kaynamaya başlayınca tozşeker ve tereyağını ilave edin ve kayısılar iyice yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın.
    Kayısıları servis tabağına dökün. Üzerine fındık serpiştirip ılık servis edin. Dolapta soğutmayın.





5 yorum:

  1. Hani bana hani bana:)) cok guzel oldugundan eminim, kuru kayisiyi sevmem ama bunu mutlaka ev halki icin deneyecegim kimbilir belki bende cok severim ellerinize saglik..(sadece kaymak bulamayabilirim:( )

  2. mutfagabuyrun dedi ki...

    hem sağlıklı hem lezzetli bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

  3. selma tamer dedi ki...

    değısık bır tarıf olmus elıne sağlık

  4. Banu dedi ki...

    Ellerine sağlık canım nefis olmuş bende çok severim annem malatyalı biz suyunu iyice çektirip yağını hafif kızdırıp servis zamanı döküp bol cevizle sunarız... afiyet şeker olsun...
    Canım benim çok geç cevap verdim kusura bakma bloguma ara verdim 1 ay önce şaştım aşı yapmışım etsiz olurmu demişsin cevap yazıp yazmadığımı unutmuşum ama evet etsiz olur biz taze yaprağı hafif haşlarız bol soğan yağda kavur yaprağı kıy kavur az su ver oyy oyy ekmek arası ye:)))
    kocaman sevgilerimle:))

  5. nilay dedi ki...

    Oyyyy öylede nefisss olur. Cevabın için teşekkürler