İnsan neden en çok yaptığı böreğin tarifini vermez bilemiyorum. Benim en sık yaptığım ve bayıla bayıla yediğimiz bir börek tarifi karşınızda efenim :)
Malzemeler :
İçi için: 750 gr. ıspanağın yaprakları , 1 demet pırasanın yeşil yaprakları ( beyaz kısımları ile yemek yapıyorum) tuz ve karabiber
Yapılışı:
- Pırasaları yemeklik soğan gibi doğrayın. Zeytinyağında kavurun. Hafifçe sararmaya başlayınca üstüne doğradığınız ıspanak yapraklarını atın ve onları da sularını bırakıp çekene kadar pişirin. Tuzunu karabiberini katın.
- Şimdi yufkaları ıslatacağımız karışımı hazırlayalım. Bu karışımı çoğu börekte kullanırım ben. Bir kapta sıvıyağı, yoğurdu , yumurtanın akını ( sarısını böreğin üstüne süreceğiz) ve sütü bir güzel karıştırın.
- Tepsiyi yağlayın yada yağlı kağıt koyun. Tepsiye 1 adet yufka serin, üstüne sıvı karışımla ıslatın. 2. yufkayı koyun sıvıyağlı karışımdan koyun. 3. yufkayı koyun yine sıvı karışından koyun. İçi 3. katın üstüne serin. Tekrar yufka tekrar sıvı karışım, son kat yufka ve üstüne yumurta , susam çörek otu serpin. 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
çok güzell ellerine sağlık:)
çok severim canım.ellerine sağlık.nefis olmuş.sevgiler.
Öyle oluyor Nilaycım herhalde herzaman yaptığımızdan aklımıza gelmiyor. Eline sağlık canım..
Ispanaklının üstüne börek tanımam....
duble vitamin hiç aklıma gelmedi ikisi bir arada nefis olmuş kesin eline sağlık canım
hem ıspanak hem pırasa harika ellerine sağlık
sevgiler
Benimde çok sevdiğim ve sıkça yaptığım bir börektir.Pırasayı denememiştim hiç onunlada denemeliymişim:)
Ellerinize sağlık
sevgiler:)
Oyy enfes.İkisi birlikte hiç yapmamıştım.Ellerine sağlık
Nilaycim çok severim sifa olsun.
içine lor peynir koyarsak tadında değişme olur mu
Yooo çok yakışır bence. İstersen pırasayı çıkarabilirsiniz o zaman.