Hürriyet gazetesinin kelebek ekinden bir tarif. İçinde bu kadar malzeme olunca tabii ki çok güzel oldu. Denemenizi tavsiye ederim.
Bu arada tarif 74.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için Paşasofram' a gidiyor.
Malzemeler:
- İçi için : 1/2 su bardağı toz şeker, 1/2 su bardağı ceviz, 1/2 su bardağı kuru üzüm, 1/2 çay bardağı süt, 2 çay kaşığı dolusu tarçın
- Hamuru için : 100 gr tereyağ yada margarin, 1 adet yumurtanın sarısı , 1 çay bardağı süt, 3 tepeleme yemek kaşığı pudra şekeri, 2.5 su bardağı un
- Üstüne yumurtanın beyazı
- Hamuru için tüm malzemeyi karıştırın. Kulak memesinden biraz daha serrt bir hamur olsun. 30 dakika kadarda bekletin.
- İç malzemesi içinde tüm malzemeyi karıştırın. Hamurdan kopardığınız ceviz kadar parçaları elinizle yuvarlak yuvarlak açın. İçine malzemeyi doldurun. Kapatıp yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika yani hafif pembeleşene kadar pişirin.
paylasim icin cok tsk.ler ellerinize saglik yine beklerim.
Cevizli ve üzümlü kurabiyelere bayılırım. Ellerine sağlık canım enfes bir görüntüsü var.
Ellerinize sağlık.Çok güzel bir tarif.Sevgiler:)
adı degısıkmıs ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor
Ellerine sağlık misler gibi olmuş,çok severim dolgulu kurabiyeleri ama pek uğraşamam o başka :))
Sevgiler,
Ellerine sağlık canım..
Nefiss bir kurabiye olduğuna eminim..
Alıdm bir tane..
Sevgiler.
Kahvemin yanına alıyorum bir tanecik...Hımmm nefis olmuş ellerine sağlık canım...
Adını ilk defa duydum ama çok lezzetli görünüyor. Dolgulu kurabiyeler favorimdir. Ellerine sağlık olsun arkadaşım:)) Sevgiler.
çok güzel denenesi bir tarif ellerine sağlık Nilaycım..
Sevgiler..
ellerine sağlık çok güzel bir tarif. afiyet şifa olsun.
keyveni harika yemek yapan demek senin gibi ellerine sağlık canım...
Evet Birsen'cim öyle demekmiş
Sevgiler
Herkesin yorumlarına sağlık
Herkese çok teşekkür ederim
Sevgiler