• Karides Cızlama


    Ta tammmm. Kardeşimin eşinin yaptığı nefis karides cızlama karşınızda. Valla harika olmuştu. Ekmeğimizi banıp banıp yedik.

    Malzemeler :

    • 1 yemek kaşığı tereyağ , 1 yemek kaşığı zeytinyağ (pişerken duruma göre zeytinyağ veya tereyağ ilave edilebilir, kuru olmamalı, yağına ekmek banılabilecek gibi olmalı)
    • 1 silme çay kaşığı toz biber
    • 4-5 diş sarımsak (zaman içinde damak tadına göre miktar ayarlanabilir)-en önemli malzemesi bu!
    • İstenen miktarda ufak doğranmış taze soğanın yeşil tarafı (1-2 sap soğan)
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (bu da istenen miktarda)
    Yapılışı:

    Yapılışı çok kolay. Güveç kabına malzemelerin hepsini aynı anda atıyorsunuz. Orta ateşte 10-15 dakika hafif karıştırarak pişiririyorsunuz.

5 yorum:

  1. bir kase lezzet dedi ki...

    BEN BUNU YİYEMİYORUM AMA ÇOK HOŞ ELLERİNE SAĞLIK.....

  2. derya dedi ki...

    Canımmmm ismide süpermiş valla olsa
    şimdi harika olurdu kardeşinin elle
    rine sağlık sevgiler.

  3. Nilgün dedi ki...

    Nilay'cım daha yemek yememiştim, bandıra bandıra yedik demişsin vallahi iştahım kabardı. Ellerinize sağlık afiyet olsun..

  4. çeşnici Handan dedi ki...

    Çok severim nefis olmuş.Kardeşinin eşinin ellerine sağlık sizlere de afiyetler olsun.

  5. Armina dedi ki...

    Midyeyi çok severim ama karidesi hiç tatmadım. Nefis bir görüntüsü var, Kardeşinin eşinin ellerine sağlık.