Hafta sonu yaklaşırken ve bugünde cuma iken, haftayı son derece basit ama bir o kadar güzel bir tarifle tamamlayalım. Bloğumda nasıl yok çok merak ettim. Zira kumpir bizim evde pazar öğlen genelde yapılır ve yenir. Haftasonu dahil sabahları çok erken kalktığımız için, bizde hafta sonları dahil 3 öğün yemek yenir :(
Malzemeler:
- 3 büyük patates ( 3 kişilik)
- her patates için 1 silme yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek tabağı dolusu rendelenmiş kaşar
- tuz
- 1 küçük kutu mısır
- 1 küçük kase ince ince doğranmış kornişon turşusu
- 1 küçük kase bezelye
- 9-10 adet parmak sosis (doğranmış)
- tabii ki mayonez ve ketçap
- Patatesleri ister alimünyum folyoya sararak fırında (böyle pişerse çok daha güzel, en az 50 dakika), ister düdüklü tencerede haşlayarak pişirin.
- Fırından yada düdüklü tencereden çıkarır çıkarmaz kabuklarını soyun. Derin bir kaseye alarak çatalla parçalayın. İçine tereyağ, kaşar ve tuz ekleyerek iyice ezin. Tereyağ ve kaşarı bir güzel patatese yedirin.
- Üstüne bezelye, mısır, sosis ve turşuyu ekleyin. Mayonez ve ketçap sıkın. Sonra afiyetle yiyin.
Off Nilaycım bayılıyorum kumpire ellerine sağlık canım ne güzel görünüyor..Yapayım beri hemen çok canım istedi..
Öpüyorum canım..
Sevgiler..
nasılda severim kumpuri canım.bizim burada yok bilirisin.ewde yapımıda süper görünüyor.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
Sevgili Nilay,
Ellerine sağlık, kumpir nefis görünüyor.
Bizde de kumpir sevilir ama kızım için yeri bambaşkadır, en sevdiği salata türüdür, yaptığım zaman evde bayram havası estirir : )
çok çok güzel olmuş içinde bol peynirle bayılırım. ellerine sağlık.
çok severım ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor
Kumpir bizde de çok sevilir ben de ara ara yapıyorum. Ellerine sağlık nefisss görünüyor.
Çok güzel olduğuna eminim. Ellerine sağlık..