• Kuzu İç Gömlekli Ciğerli Pilav





    Kurban bayramının hemen ertesinde yapılmış bir yemek olup, yılda bir kere yapılan bir tariftir. Gerçi ben en son 4 yıl önce yapmıştım :)) Bizim kuzunun gömleğimden 6 adet çıktı.
    Valla yemek nefis oluyor da, tam bir kolestrol bombası. Gerçi senede 1 kere 1 adet yemişiz ne olacak :))

    Malzemeler:

    • 1 kuzu gömleği ( iç organlarını saran zar kısım)
    • 1 adet kuzu ciğeri (herhalde 200 - 250 gr kadar)
    • 2 su bardağı pirinç
    • 1 büyük boy soğan
    • 1 kahve fincanın yarısı kadar kuş üzümü
    • 1 kahve fincanın yarısı kadar fıstık
    • 1 yumurta
    • Bol nane ve yenibahar (olmazsa olmaz)
    • Tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı kadar tarçın
    • 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ayrıca ciğeri kavurmak içinde 1 yemek kaşığı tereyağ


    Yapılışı:
    1. Ciğerleri küp küp doğrayıp ayrı bir tencerede, 1 yemek kaşığı tereyağda,  suyunu verip tekrar çekene kadar pişirin. Çok da pişirmeyin sertleşmesin. Ciğeri ayrı pişiriyorum ki pilavın rengini değiştirmesin.
    2. Aynı anda diğer tencerede yemeklik doğradığımız soğanları tereyağ ve zeytinyağı içinde kavurun. İçine fıstıklarıda atın. Sonra pirinci (yıkayıp 20 dk.'da ılık suda beklettiğimiz) de atıp kavurmaya devam edin. Üstüne baharatları ve kuş üzümünü atın. İçine pişirilen ciğerleri de atın. 1'e 1.5 oranında su koyup pişirin. Ben çok fazla çektirmiyorum. Çünkü fırında biraz daha pişecek.
    3. Gömleği sıcak suda açtırın. Kalın yerlerini mutfak makası ile kesin çıkarın. Yaklaşık 15 x 15 cm boyutunda kare olarak kesin. Çukur bir kasenin üstüne gömleği açtıra açtıra oturtun. Ortasına alabildiği kadar pilav doldurun. Gömleğin uç kısımlarını pilavın üstüne bohça gibi kapatın.
    4. Ters çevirip, yağlı kağıdın üstüne dizin. Üstlerine yumurta sarısı sürüp, üstleri nar gibi kızarana kadar 200 derece pişirin.
    Kalan pilavı ayrıca servis yaptım. Daha az yağlı :))

6 yorum:

  1. Ferkay dedi ki...

    Muhteşem bir görüntü Nilaycım ellerine sağlık.
    Güzelce de görüntülemişsin emeğine sağlık.
    Sevgiler..

  2. Armina dedi ki...

    Pilav harika görünüyor ellerine sağlık.

  3. yeşim dedi ki...

    olcak o kadar arada bir yemek lazım.enfes olmuş canım ellerine sağlık.sevgilerimle.

  4. u.aydin dedi ki...

    Harika bir görüntü.ellerine sağlık.sevgilerle.

  5. Betül İnce dedi ki...

    Ben sadece pilavını seviyorum, ama pek şık görünüyor. Ellerine sağlık.
    Ekmeğin içine ceviz koymadım Nilay'cığım sadece üzerine dizdim, tahinin tadı daha çok gelsin diye.

  6. Pasta sarayim dedi ki...

    Enfes bir sey bu .Tadini bilirim fakat hic yapmadim.Malum yaglar;)
    Gözüm de kalmadi degil hani:)))))
    Ellerine saglik canim.