Enginar dolması taaa çocukluğumdan kalan bir alışkanlıktır. Annem de çok güzel enginar dolması yapardı. Tabii annemin enginarlarında bir gıdım etli çanak kısım olmazdı. Sadece yapraklarını sıyırırızdınız. Enginarlar tazecikti. Ah nerde o enginarlar şimdi. Benim yaptığım daha körpe olduğuna inandığım enginarlardan ama yinede ortasında çanağı oluşmuştu tabii ki :(
Malzemeler:
- 5 adet enginar
- 250 gr kıyma
- 1 aida çay bardağı pirinç
- 1 adet büyük soğanın rendesi
- 1/4 bağ ince ince doğranmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı dolusu nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve üstleri için domates
- tuz, karabiber, etli dolma olsada yeni bahar
Yapılışı:
- Enginarları yaklaşık 10 dakika hafif tuzlu suda haşlıyoruz. Yapraklarını açtırıp içindeki tüylü kısmı etli kısma zarar vermeden çıkarıp enginarları temizliyoruz yada temizlediğimizi zannediyoruz :)
- Yağ ve domates hariç diğer iç malzemeyi karıştırıp, enginarların içine dolduruyoruz. Tencereye dizip üzerlerine 2 su bardağı su gezdiriyoruz. Domates dilimleri ile üstlerini süsleyip , 2 yemek kaşığı zeytinyağını da üstlerine döküp; su kaynayana kadar hızlı sonra yavaş ateşte yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
Nilay'cığım merhaba,
Ben de çok özlemişim sesini. Nerelerdeydin sahi? Biliyorum ben de başımı kuma gömmüştüm bu aralar, yağmur yağdı salyangoz misali çıkıverdim ortalığa.
Nilaycim ziyaretin ve güzel yorumun ve iyi dileklerin icin tesekkürler.Darisi insallah senin basina..
Berlinden Bursaya sevgiler
Nilaycığın hemen söyleyeyim yorumun çok hoşuma gitti, ne hoş bir duygu hatırlanmak. Tatilinin güzel geçmesine çok sevindim, bize de lazım, benim de kızımın SBS sınavı vardı ve bu sene resmen süründük diyebilirim, umarım iyi geçmiştir. Beni hatırlatan şu müthiş limonlu kek tarifini en kısa zamanda bekliyorum canım, sevgiler...
Güzel bir tatil ve ardından güzel bir yemek. Ben hiç denemedim. Ellerine sağlık.