Kapama yapmak bana süper kolay geliyor. Tabii ki bir o kadar lezzetli.
Karşınızda değişik bir kapama denemesi görülmektedir. Bulgurla yapılmış bir kapamadır. Deneme son derece başarı ile gerçekleşmiştir. :) Denemenizi tavsiye ederim .
Malzemeler:
- 2 su bardağı bulgur (ben esmer bulgur kullandım)
- 1 büyük soğan
- 1'er yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağ
- 2 kaşık dolusu salça
- 5-6 parça tavuk eti
- 5 su bardağı tavuk eti suyu
- tuz, karabiber
- Tavukları düdüklü tencerede pişiriyorsunuz. İçine soğan parçalayıp atabilirsiniz.
- Ayrı bir yerde soğanları yemeklik doğrayıp, zeytinyağında ve tereyağda kavrurup, üzerine önce salçayı koyup kavurup, sonra yıkadığınız bulgurları da atıp kavuruyorsunuz. Tuzunu, karabiberini atıp, 3 su bardağı sıcak tavuk suyu koyup pişiriyorsunuz.
- Daha sonra bir borcam tepsiye, pişen bulguru koyuyorsunuz.Üstüne haşlanmış tavukları koyup, kalan 2 su bardağı tavuk suyunu bulgur pilavının döküyorsunuz. Tavukların üzerine mayonez sürebilirsiniz. Daha güzel kızarır.
- 200 derece fırında bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Başında beklerseniz iyi olur. Zaten çok da uzun sürmüyor. 15-20 dakika da tahmini pişer.
Canım hayırlı cumalar ellerine sağ
lık.Kapamaya bende bayılırım size afiyet olsun öpüyorum...
arkadaşım ellerine sağlık nefis olmuş ..
,sevgiler
Çok güzel bir ikili olmuşlar, ellerine sağlık.