• Eşimin Yorumu ile Çiftlik Kebabı


    Bayramın 3. günü ben liseden arkadaşlarımla buluşmaya gittiğimde eşimde Ata ile kendisine bu yemeği yapmış. Nedense ben olmadığım zaman harika şeyler yapıyor :)) Yanına da yoğurt konunca enfes olmuştu enfes.
    Ben gitmeden önce 750 gr kadar kuzu etini düdüklüde haşlamıştım. Gelince bir şeyler yaparım diye. Etleri hazır gören benim becerikli kocam, patatesleri küp küp doğrayıp kızartmış ( 3 büyük boy) . Saç tavada önce soğanları ve biberleri öldürmüş (1 soğan 4 adet sivri uzun biber) , sonra julyen julyen doğradığı kabakları ve havuçları çevirmiş. (Ben julyenden ne anlarım uzun uzun kestim işte desede) (2 kabak ve 2 havuç) , domatesleri ( 2 büyük boy) de küp küp doğrayıp içine ilave ettikten ve domatesler suyunu saldıktan ve tekrar çektikten sonra altını kapatmış. Cam tencereye sıra ile önce kızarmış patatesleri sonra sebzeleri, en sonda etler koyup servis yapmış.

4 yorum:

  1. Betül İnce dedi ki...

    Hazır yemek ne güzel, eşinin ellerine sağlık.

  2. ANNEMİNELİ dedi ki...

    Sevgili Nilaycığım, Başka blogları gezince İstabuldaki blogcuların buluşacağını gördüm.Çok özendim.Ben bu konuda daha yeniyim ama yaştan dolayı sizden daha büyüğüm.Beraber Bursalı blogcuların buluşmasını ayarlamak istiyorum.Bilmem iyi bir fikirmi?
    Gönlünce Lezzetler de Bursada ama başka bilmiyorum.Ben blogumda bir davetiye yazmak istiyorum.İşallah başkalarıda vardır.Buluşalım.Şanımız olsun tatlım.Bana önce fikrini yazarsan sevinirim.Sevgilerrrrrr...

  3. birsence dedi ki...

    ne becerikli kocalar var maşallah eşine:)))

  4. Adsız dedi ki...

    Maşallah maşallah eşine, elleirne sağlık. Harika bir yemek çıkmış ortaya:)))))))9