• Taş Kadayıf


    Eşim çok uzun zamandır taş kadayıf yapalım diye tutturmuştu. Ben de yaptım . Yaptım ama çok içime sinmedi. Görüntü güzel oldu da ne bileyim ya öyle çok güzel olmadı yada benim ağız tadıma uymadı. Tarifi netten araştırma yaparak buldum. "Lezzetler. com"daki bir çok tarifi harmanlayıp bence en doğrusunu seçtim. Aşağıda yaptığım tarif . Nerede yanlış yaptığımı bilen var ise yazarsanız sevinirim.
    Malzemeler :
    • 1 kg hazır yassı kadayıf
    • 1 kg şeker
    • 5 su bardağı su
    • 3 adet yumurta
    • 1 su bardağı yağ
    • 200 gr. ceviz içi

    Yapılışı:

    1. Kadayıflar çırpılmış bol yumurtaya bulanır, yağda kızarttıktan sonra süzgece çıkarılır, fazla yağını almak için kaynar suya atılır. Kadayıflar bitene kadaraynı işlem yapıldıktan sonra 5 bardak su ile hazırlanan şekerli şuruba atılır. Kadayıf 10 dakika kaynatılır, ateşten alınır, soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serpilir.

3 yorum:

  1. birsence dedi ki...

    bizde çok yapılır taş kadayıf...yassı kadayıfın içine ceviz doldurulup kapatılır öyle kızartılır..hem yumurta hem hamur hem kızartma hemde şerbet olunca tabi biraz ağır oluyor ama ramazanda yapılmayan ev olmaz malatyada...ellerine sağlık arkadaşım...

  2. Tijen dedi ki...

    Gökçen beyin Mutfakta Dört Mevsim kitabında güzel bir tarif vardı, portakallı falan, piyasadakilerden daha hafif olduğu kesin (bana da ağır geliyor, Antalya'da çok satılmasına rağmen alıp yemek gelmiyor doğrusu içimden)

  3. SEDEF dedi ki...

    Bence senin ağzının tadı yoktu o gün ablacım. Mutlaka güzel olmuştur... Ellerine sağlık.