• Cartlak Kebabı- Ciğer Kebabı


    Eşimle ben sakatatlara bayılırız. Bayıla bayıla da yemek isteriz. Ben var ya dalak bile severim. Ama nerdeeeee öyle sakatat yemek ; bizim evde ben varım. Gestapo rejimi uygulayarak öyle sakatata makatata geçit vermem. Ama bazen bende dayanamıyorum. Bir de ızgara mızgara diyerek kendimi kandırıyorum. Eşim zaten kandırılmaya dünden razı :))) Bu ızgara kış bitmeden yapılmış ve bir daha ki kışa kadar yapılmayacak bir ızgaradır. Ama inanın çok lezzetli.

    Malzemeler:
    • 1 adet büyükçe bir kuzu ciğeri (iki tane de kullanabilirsiniz)
    • Kuzu gömleğinin yanındaki yağlardan az bir şey
    • 1 büyük soğan ve 2 kaşık zeytinyağı
    • Yanında yemek için bir büyük soğan, maydanoz , sumak ve kırmızı pul biber
    Yapılışı :
    1. Ciğeri zarından ayırıp,küp küp doğruyoruz. Yağıda küp küp doğruyoruz. (Yağ mini küpler halinde olacak)
    2. Ciğeri soğan suyuna ve zeytinyağına bulayıp buzdolabında 2 saat dinlendiriyoruz. Bu meyaneyi senede bir kere yapıyorum, tadını arttırayım ve daha yumuşak olsun diye yaptım. İsterseniz yapmayabilirsiniz.
    3. Normal de 2 ciğer bir yağ şeklinde şişe dizilir ama ben 3 ciğerde bir yağ dizdim. Kızaran yağları da zaten yedirtmedim.
    4. İster kömür ızgara da , ister elektrikli ızgarada pişirin. Ben elektrikli ızgarayı tercih ediyorum.
    5. Servis yaparken de ciğerlerin yanında yemek için ; soğanları yahnilik doğrayın, tuzla ovun . Sonra yıkayıp içine kıyılmış maydanoz, sumak ve kırmızı biber katın ve ciğerin yanında servis yapın

11 yorum:

  1. derya dedi ki...

    Aynen bende helede ciğere dayanamam
    ellerine sağlık tatlım afiyet şeker
    olsun öptüm...

  2. neslihan dedi ki...

    benim hiç aram yok ya:-( ama eşim çok sever.bu arada şahane görünüyor.ellerine sağlık canım.sevgilerimle...

  3. Flame dedi ki...

    Bende bayıla bayıla yerim ama pek sık yememek lazım. Bayramdan bayrama :)) Afiyet olsun canım. Şişte yememiştim ama ciğere bayılırım.

  4. Betül dedi ki...

    Ben de arada yerim, sadece ciğeri.
    Çok çekici görünüyor, ellerine sağlık.

    Sevgilerimle.

  5. Idilmidil dedi ki...

    nilayim ben 45 yasinda siemensten ayrilip kendi isimi kurmak icin is fikirleri arayip duruyordum. ( tam 6 senem var) gel seninle burada kaliteli bir lokanta acalim. sen mutfakta pisirirsin ben müsterilerle ilgilenirim sen almanca ögreninceye kadar:))
    uyarmi???

  6. Limonlu Kek dedi ki...

    Off güzel olur valla. Ben de ciğer, et, kavurma, kebap bayılırım. Ama o kadar kendini kısıtlama Nilaycığım, sakatattan zarar gelmez. Sevgiler...

  7. SEDEF dedi ki...

    Flame pek sık yememek lazım demiş, ancak ciğer çok faydalı bir sakatat. Yalnızca da o diyebiliriz. Yağda yapmadığınız sürece kolestrolü düşürücü etkisi var. B vitamini, a vitamini bakında ve özellikle folik asit barındırıyor. Bu nedenle çocuk, hamile ve özellikle yaşlılara hafta da 1-2 kez almaları gereken bir besin olarak tavsiye ediliyor. Ayrıca kan yapıcı ve beyin hücrelerini yenileyici özelliği de var. Çoğu kişi sakatat olduğu için bu faydalarını bilmez, bende açıklayayım dedim ablacım. Seninkide tad vermek için konulan yağlar yenmediği sürece çok faydalı bir yemek olmuş Ama ben o yağlarıda yemek isterdim herhalde :) Çok güzel görünüyorlar. Ellerinize sağlık...

  8. nilay dedi ki...

    Naz ben bayıla bayıla yaparım valla. Ama benim emekliliğime 10 galiba 9 sene kaldı. Ancak ondan sonra yapabiliriz.

    Limonlu kek , Sedef eşimin ailesinde kalp damar rahatsızlıkları var ya ondan korkuyorum. Yoksaben bayıla bayıla yerim valla

  9. armina dedi ki...

    Biz de çok severiz, harika bir görüntü ellerine sağlık canım.

  10. Tijen dedi ki...

    Cartlak kebabı deyince Antep'teki bir lezzet şenliği geldi aklıma, neler yoktu ki sofralarda!

  11. :)den dedi ki...

    Sakatat sevilmez mi?
    Ben de ayıla bayıla tüketenlerdenim. Boşver rejimi. Yiyebiliyorken ye...
    Yaşımız ilerlediğinde tüm bu canım yiyecekler hayal olacak:)