• Ayva Reçeli

    Bazı insanlar kahvaltıda reçel pek yemezlerler. Ama bizim evde reçel yenir. Hatta bayıla bayıla yenir. Dolayısıyla ben hemen hemen her meyveden 1-2 kavanoz reçel yaparım. Hatta evde kalan yenmeyen az bir meyveden bile hemen yapıveririm. Ziyan olmasın mantığı.

    Ayva reçele çok yakışıyor. Gerçekten çok güzel oluyor. Bu reçelde ayvalar rendelenmemiş, ince ince kesilmiş. Siz rendeleyebilirsiniz. Eşim rendelenmiş sevmiyor. O yüzden ayvaları o böyle küçük küçük kesti. :))

    Şekeri 1'e 1 koyuyorsunuz. Ben yaklaşık 1.5 kilo ayvadan yaptım. 1.5 kilo şeker kullandım. Şeker ve ayvayı 1 gece beklettim. Zamanınız yoksa ayvayı ateşe koyup çok kısık ateşte su katmadan şekerini eritebilirsiniz. O zaman ayva taneleri daha sert olacaktır. İçine bir kaç tane karanfilde kattım.

    Reçelin kıvama geldiğini şöyle anlarsınız:
    Reçelin suyundan kaşığın ucu ile alıyorsunuz ve porselen bir tabağa döküyorsunuz. Damlanın ortasından kaşıkla bir çizgi çekiyorsunuz. Eğer o çizgi hemen kapanmıyorsa reçel kıvama gelmiş demektir.

5 yorum:

  1. Unknown dedi ki...

    Nilaycım ellerine sağlık çok severim ayva reçelini kavanozun bi
    rini aldım,,mutlu haftalar sevgiler...

  2. Flame dedi ki...

    Nilaycım tüyolar için teşekkürler canım. Seni sobeledim haberin olsun :)

  3. afiyetler olsun canım..
    çok sevgiler- iyi haftalar.

  4. SEDEF dedi ki...

    Ablacım bize biraz ayırda kahvaltıya gelip tadalım. :) Ellerine sağlık.

  5. merhaba..Ayva reçelini bende çok severim..Ellerinize sağlık..Güzel ve keyifli bir hafta sonu dilerim..Bu arada sizi takibe almamışım..Aldım:))Arzu ederseniz bende beklerim..Sevgiler..