• Kereviz Çorbası


    Bir sebze bir çorbaya bu kadar yakışır. İnanılmaz güzel bir çorba oluyor. Bizim evde kereviz yemeğini yemeğen beyler (ki portakal suyu ile falan yapıyorum ki bence güzel oluyor) , çorbasını bayıla bayıla içiyor.
    1 adet orta boy kereviz alıyorum eve. Yarısı ile çorba , yarısı ile salata yapıyorum. Kereviz salatası da çok güzel oluyor. Kereviz kokusu ve tadını sevmeyenler için diyorum ki her iki yiyecekte de kereviz tadı alınmıyor. Kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ederim.
    Malzemeler :
    • Yarım kereviz , soyulmuş
    • 1 adet pırasanın yeşil yaprakları (pırasa çorbalara çok güzel lezzet verir)
    • 1 adet orta boy havuç
    • 1.5 litre su
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 bardak süt
    • tuz, karabiber, istenen baharat
    Yapılışı:
    1. Kerevizi, pırasayı ve havucu küp küp doğrayıp, 1.5 lite suyun içine atıp, yumuşayana kadar pişiriyorsunuz. Yumuşayınca içine el blendırı daldırıp sebzeleri parçalıyorsunuz. Pırasanız yoksa bir küçük soğanda olabilir.
    2. Bir tarafta un ve sütü karıştırıp çorbanın içine katıyorsunuz. Eğer unun topaklanma riski varsa içine el blendırı daldırabilirsiniz. Bence zaten baştan daldırın. Tüm malzeme güzelce karışsın.
    3. İçine tuz ve baharatlarını ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırıyorsunuz. Kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişecek. Tadından şüphe ederseniz tuzunu koymadan önce bir adet tavuk bulyon yada sebzeli çeşni gibi şeyler koyabilirsiniz. Ama ben pek tercih etmiyorum. Brokoli ve kereviz çorbasına da misafir gelmeyecekse de yağda koymuyorum. Afiyetler olsun efendim.

5 yorum:

  1. SEDEF dedi ki...

    Oğluşum için deneyeceğim bende ablacım. Ellerine sağlık...

  2. Unknown dedi ki...

    Nilaycığım kereviz salatasını çok severim.Ama çorbasını hiç denemedim
    ilk fırsatta deniycem ellerine sağ
    lık canım.Mutlu haftalar,sevgiler..

  3. zero dedi ki...

    hım hım, bayılırım kerevize, yemeğine, çorbasına, salatasına, herşeyine... ben bir de artık yeşil saplarını da ziyan etmiyorum kerevizin, çok çok faydalı oldukları için körpe olan kısımlarını salatama katıyorum:) çorbanın rengi ve kıvamı da güzel görünüyor nilaycım, ellerine sağlık:)

  4. Yeliz dedi ki...

    kereviz salatası hiç içmedim nilaycım eline sağlık.

  5. Betül İnce dedi ki...

    Yaprağını bile ziyan edemem kerevizin, bayılırız ailece. Nefis olmuştur çorbası da, ellerine sağlık Nilay'cığım.

    Sevgilerimle.