• Ispanak Salatası


    Bu salatayı ilk defa Üniversitede ev arkadaşım ve dostum olan Sevgi'nin Konya'daki evinde yemiştim. Sevgi'yi evlendiriyorduk o zaman . Kimbilir kaç sene geçti aradan . Durun durun yaşımız çıkacak şimdi :)))
    Salatayı yerken ıspanak olduğunu anlamamıştım. Sonradan onlar söylemişti salata ıspanaktan yapıldı diye. Çok şaşırmıştım. Ispanağın çiğ yendiğine ilk defa şahit olmuştum. Bence çokta yakışmıştı salataya. Sonra ara ara yapar oldum. Şimdi de sizlerle paylaşmak istedim.
    Üstteki salatada çiğden yıkanmış doğranmış ıspanak var, roka var, kırmızı lahana var , maydanoz ve domates var. Tuz, limon ve zeytinyağı ile tadlandırılmış. Deneyin seveceksiniz. Ayrıca çok da sağlıklı.

3 yorum:

  1. Unknown dedi ki...

    Nilaycım ellerine sağlık hiç yemedim ve denemedim.Eminim çok lezizdir ellerine sağlık sevgiler...

  2. Idilmidil dedi ki...

    nilaycim

    ispanak salatasinin sosuna bir tanede ezilmis sarimsak katilabilir. bende bir arkadasimda yemistim ilk defa.
    kereviz olayi: biliyorsun yemek ögrenilen bir aliskanlik. genelde cocukken yedigin seyler (özellikle yöresel yemekler) daha lezzetli gelir. bende cocukken kereviz bilinmezdi bizim kövde:).
    jan da mesela tarhana corbasinin ve yayla corbasinin tadini igrenc buluyor. oysa ben bayiliyorum...uzak asya ya giden bir is arkadasimda konserve karafatma cipsi getirmisti... iyyyy.

  3. durutarifler dedi ki...

    Neee inanamıyorum . Yoksa yedin mi o böcek cipsinden ?