Daha önce bir yazımda bahsettiğim; arkadaşım Fatoş'tan esinlendiğim kahve ikramı göründüğü gibidir arkadaşlar. Kahve, likör ve lokum.
Her ne kadar onun kadar özenli olmasada, ben de yanına ekstra likör ekledim. Likör tarifinin de de Uçan Martı'dan esinlendim. Ben de ufak tefek farklılıklar var tabii ki ama esas fark vişne likörünün güneşte değilde serin ve karanlık bir yerde bekletmemdir. Ayrıca içine 35'lik Smirnoff Votka koydum.
Vişne likörünü ilk içtiğimde tadına inanamadım. Şimdi evime gelen herkese ikram ediyorum. Herkesin fikrini alıyorum. Herkes çok beğendi. Bu hızla şimdide mandalina likörü koydum. Bakalım o nasıl olacak
Malzemeler:
- 2 kg. vişne
- 1 kg toz şeker
- 20-22 adet karanfil
- 5-6 adet çubuk tarçın
- 35'lik Smirnoff Votka
Yapılışı:
- Vişneleri yıkayıp, aralarına şeker koyup bir büyük şişeye doldurun.
- Karanlık bir yerde 1 ay bekletin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
- 1 ay sonunda karanfil ve tarçınları bir tülbente koyup , bağlayıp vişne likörünün içinde 1 hafta bekletin.
- 1 hafta sonra içinden karanfilleri ve tarçınları alıp, vişneleri de süzün. Likörünüzü şişelere doldurun. Ben kocaman bir viski şişesine koydum. Sunarken kayınvalidemden aldığım minik vişne şişeme koyuyorum.
- İçine votkanızı koyun. 1 ay 1 hafta sonra likörünüz hazırdır.
hmmm ben de uçan martıdan görüp yaptım ama bu yıl alkol katmadım oğluş da içebilsin diye.seneye daha çok yapacağım enfes oldu çünkü.senin de ellerine sağlık.çok hoş olmus sunumun.bu arada mandalina likörünü tarifini de merakla bekliyorum.
bir de seni mimledim bir ara bakıver
Çok güzel Nilay'cığım, ellerine sağlık. Ben vişneyi şekersiz votkayla yapıyorum "vişnişko" diye öğrenmiştim. Kirazı ve limonu da likör olarak yapmıştım. Ev yapımı güzel oluyor gerçekten. Çok şık olmuş ikramın.
Sevgilerimle.
Nilay'cığım,
Teşekkür ederim. Kategorileri sayfa ağır açılmasın diye kaldırmıştım, yeniden koyayım. Vişnişkomu yayınlamadım. Ama tarifi: 1kg vişne ve 1büyük votka. Bir kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatıp 1 ay kapalı ve serin bir yerde tutuyorum. Süzüp bir kaç gün dinlendirdikten sonra içilebiliyor. Ben vişneleri dondurucuya koyup pasta vs için şekerlendirip kullanıyorum ve vişnişko servisinde de kullanıyorum.
Sevgiler.
Vişnişko ve Limoncello isimleri harika. Limoncello'yu mutlaka denemek istiyorum zaten.
Oooh hem de smirnoff votka kullanılmış. Vallahi ben likör yapacağım zaman en ucuz olan hangisiyse onu alıyorum. Ellerine sağlık Nilay'cığım!
ne hoş bir sunum ben likör pek sevmem ama eminimki güzel olmuştur eline sağlık:)
Ben de Yosunbuka ve Uçan Martı'da görüp çok heveslenmiştim.. Nefis güzel bir lezzet çıkıyor ortaya.. Her içen bayılıyor.. Ellerine sağlık Nilay'cım, afiyetle için inşallah..
merhaba arkadaşım
bu güzel tesadüfle yorum yazmana çok memnun oldum ..sevgiler..teşekkürler..sevgi altunele selamlar:))
canım ellerıne saglık bende saf alkolden muz lıkoru yapmımstım pastaları ıslatma surubu yerıne muz lıkorunu sulandırıp kullanıyorum. sımdı bıttı tekrar yapmak gerek
sevgıler..
e içine vodka koyduktan sonra direk onun tadını ve alkolünü alıyo ne işe yaradı?likör falan yapmış olmuyorsunuz kokteyl olmuş bu,artı servisiniz gözüme çarptı.türk kahvesi ve minik likör bardaklarıyla servis edilir benim bildiğim.
ipek desa
Slm canım,
sunum şahane olmuş gerçekten de, misafirler bayağı şanslıymış:))sevgilerimi bıraktım..
Eşim de sana katılıyor İpek. ama karışımsa bile muhteşem bir karışım. Saf alkolden korktum ben. :)))
Banu pastalrı likörle ıslatmak muhteşem bir fikir. Biz tabii senin tırnağın olamayız o başka.
teşekkürler bu güzel tarif için, plastik kola şişesini kullanabilir miyiz acaba?
Noblesse'cim plastik şişe olmaz. Fermantasyon işlemi oluyor çünkü
Sevgiler