Taze fasulyeye bayılırım. Bir çok denemeden sonra yapılan en güzel zeytinyağlı taze fasulye yemeğinin, tüm malzemlerinin tamamen çiğden ve tamemen susuz olarak kısık ateşte yaklaşık 3 saat pişirilerek yapıldığını öğrenmiş bulunmaktayım. Çok uzun zamandır taze fasulye yemeğini bu şekilde yapmaktayım ve gelen bayılıyor arkadaşlar.
Aslında tarif bitti ama biz yine ayrıntıları yazalım.
Malzemeler:
- 1 kilo taze fasulye
- 4 adet orta boy veya 3 adet büyük domates (kısaca bol domates)
- 1 büyük boy soğan veya 2 orta boy soğan (kısaca bol kuru soğan)
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 adet kesme şeker ve 1 tatlı kaşığı taze fasulye
Yaplışı:
- Fasulyeleri yıkayıp, uçlarını kesip, 2'ye 3'e ayırıyoruz.Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Soğanları ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayın.
- Zeytinyağı hariç tüm malzemeyi çiğden bir tencereye doldurun. Kaynama sesi gelene kadar hızlı ateşte (yaklaşık 3-4 dakika) sonra tamamen kısık ateşte fasulyeler iyice pişene kadar (yaklaşık 2.5 - 3 saat ) pişirin. Piştikten sonra 2 yemek kaşığı zeytinyağı koymayı unutmayın. (Ben bazen unutuyorum ve tamamen yağsız yiyiyoruz. )
enn çok sevdiğim yemeklerden biridir tek geçerim :)
yeşil fasülyeyi bir türlü sevemedim ben kılçıklı olmasından dolayı. hepsi öle olmuyor ama kılçıklı olcak diye korkumdan yiyemiyorum:)
annemde böle çiğden koyup yapar güzel oluyor gerçekten ellerine sağlık.
İsli kebabının görüntüsüne bayıldım Nilay'cığım. Taze fasulye de öyle. Ben de hepsini çiğden koyup çelik tencerede pişiririm, annem yöntemiyle, katılıyorum sana. O da enfes görünüyor. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
nilaycim
bende z.yagli t.fasülye cok severim. ama hic sarmisak koymamistim. birde öyle deneyim bakalim. bu arada 2,3 saat pisince ´vitaminleri yok olmuyormu?
bu arada pazartesi istanbudayiz maaile:)
sevgiler
naz
Yeliz yazın en çok o yenir :)))
Aquamarine ilk çıktığında valla kılçıksız oluyorlar.
Betül teşekkür ederim.
İdil midil valla bunun vitamin kısmını düşünmemişim . Gerçekten bişmiyorum. Biz de bu hafta tatildeyiz. Ne kadar kalacaksınız ?
Bak ben bunu salçalı yapıyorum(biber salçasıyla)çok güzel oluyor.Ellerine sağlık benim en çok sevdiğim sebzelerden biri.
Nilayyyy, Nilayyyyy neredesin sen yawwwww :)
Ben de taze fasülyeyi pek severim. Kısık ateşte uzun süre pişmesi püf noktası bende böyle yapıyorum. Oldukça leziz oluyor. Ellerinize sağlık.
Bu sırada ne güzel tarifler var sayfanızda.. Hepsi birbirinden leziz.
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
çok hos görünüyor:d
Gökkuşağının rengi ben hiç salça ile denemedim . Denemek lazım
flame geziyorum geziyorum. Döneceğim inşallah.
Zerrin çok teşekkür ederim. Ben sizi okumayı çok seviyorum.
Teşekkür ederim çilli kız:)))