• Zeytinyağlı Kereviz


    Benim ailemde ve eşimin ailesinde kereviz kültürü yoktur. Herkes kokusundan pek hoşlanmaz. Ama son derece sağlıklı bir sebze ve kışın sofralardan eksik etmemek lazım. Bizim evde ben hariç eşim ve oğlum ilaç niyetine yerler. Hem de kerevizi portakal suyu ile yapmama rağmen..
    Malzemeler:
    • 1 orta boy kereviz
    • 1 büyük havuç
    • 1 orta boy patates
    • 1 orta boy soğan
    • 2 adet portakal ve 1 bardak su, 2 kaşık zeytinyağı
    • Tuz, 3 adet kesme şeker, 3 diş sarımsak
    Yapılışı:
    1. Soğanı yemeklik, havucu halka halka, patatesi ve kerevizi küp küp doğrayın. Sarımsağıda ince ince doğrayın. Hepisini bir tencereye koyun.
    2. 2 adet portakalın suyunu ve 1 bardak suyu tencereye katın. Tuzunu , şekerini de katın. Kısık ateşte pişirin. Yemek piştikten ve hafif soğuduktan sonra zeytin yağını döküp karıştırın.
    3. Eğer yemeği portakal suyu ile yapmazsanız, yemek piştikten ve ılındıktan sonra 1 limonunun suyu ile 1 yumurtanın sarısını karıştırıp yemeği terbiyelerseniz kereviziniz yine çok güzel olur.

0 yorum: