• Üç Renkli Börek


    Tarif Portakal ağacından. Ben zaten portakal ağacının sıkı bir takipçisiyim ve kendime göre güzel bulduklarımı da deniyorum. Tarifte değişiklikler var. Çünkü ben pastırmayı yerken çok seviyorum da :) daha sonra tendeki kokusunu sevmiyorum. :( Ben de o yüzden pastırma yerine sosis koydum. Ayrıca havucu ve ıspanağı tuzla değil sert rendelenmiş peynir ile tatlandırdım. ve yine ayrıca yufkaları sulu sıvı yağ ile ıslattım çünkü öbür türlü bana çok yağlı geliyor.

    Bu börek hem çok kolay çünkü malzemeler çiğden konuyor. Hem görünümü hem de tadı çok güzel. Malzemeler çiğden konduğu için yumuşacık ayrıca. Gerçi benim çektiğim foto misafirler gittikten sonra olduğu için biraz börekler aygınım ve baygınım olmuş ama olsun. Tavsiye edilir.
    Malzemeler:
    • 4 yufka
    • 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 çay bardağı su
    • 2 adet orta boy havuç
    • 10 adet kokteyl sosis ( küçük sosislerden)
    • 1/2 kg ıspanağın yaprakları
    • 1 yemek tabağı dolusu rendelenmiş sert peynir (ben genellikle mihaliç kullanıyorum)
    • Yumurta sarısı, haşhaş tohumu (veya susam)
    Yapılışı:
    1. Birinci yufkayı masaya serip sulu yağla ıslatın. İkinci yufkayı da üzerine serip ıslatın.
    2. Havucu rendeleyip ikinci yufkanın üzerine serpin, havucun üstüne peynirin yarısını da serpin.
    3. Üçüncü yufkayı havuçların üzerine serip ıslatın. Ispanağın yapraklarını bütün olarak üçüncü yufkanın üzerine koyun. Üstüne kalan peyniri serpin.
    4. Dördüncü yufkayı serip ıslatın. Sosisleride rendeleyip dördüncü yufkanın üzerine serpiştirin.
    5. Yufkanın kenarlarını hafifçe içe katlayın. Yufkayı rulo şeklinde sarıp bıçakla ikiye bölün.
    6. İki ruloyu yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sürün ve haşhaş tohumu serpin. 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.


5 yorum:

  1. Ayşe dedi ki...

    Nilaycimi cok lezzetli gorunuyor, ellerine saglik. Birsey soracagim, pistikten sonra dilimliyorsun di mi?? Dagilmiyor mu, icindekiler dokulur gibi geldi??

  2. Dijle Durgunlu dedi ki...

    NİLAYCIM ELLERİNE SAĞLIK.BÖREK ENFES GÖRÜNÜYOR.PORTAKAL AĞACI BENİM DE ÇOK DAVETİMDE KURTARICIM.YALNIZ BENİM DE BİR HUYUM VAR TARİFLERİN ORJİNALİNE HİÇ SADIK KALAMAM.MİKTARLA,MALZEMEYLE OYNARIM.ÜÇ RENKLİ BÖREK BENİM DE FAVORİLERİM ARASINDA.BEN DE ZAMAN ZAMAN PASTIRMA YERİNE PATATES KOYUYORUM.HAVUÇ RENDELERİNİ DE AZ ZEYTİNYAĞINDA ÇEVİRİP KULLANIYORUM.SENİN Kİ DE GÜZEL.EZEL'İN İLK UYKU MOLASINDA DENEYECEĞİM.DAMAĞIM KABARDI VALLAHİ:)))))

  3. nilay dedi ki...

    Ayse'cim tabii dağılmaya müsait bir bötek. Ben ekmek kesme bıçağı ile kesiyorum. Dağılsa bile görüntüsü çok güzel

    Dijle'cim bende tarifin aslına börek , yemek işlerinde uymuyorum. Ama kek türü şeylerde genelde uymaya çalışıyorum. Ondan daha çok korkuyorum. Böreği dene hayatım tadı çok güzel gerçekten

  4. fortuna dedi ki...

    nilay, akşama misafir var.tarifin denk geldi.herşeyi çiğden koymakta çok pratik.teşekkür ederim.

  5. Ellerine sağlık.Ne zaman baksan hep değişik şeyler var.Çok güzel görünüyor canım.Öptüm...