Pages

19 Aralık 2012

Peynirli İrmik Helvası








Var ya muhteşem oldu. Bizim evde irmik helvası hemen yapılıveren bir şeydir. Oğlum bayılır zaten. Bu da çok lezzetli oldu. Evde tuzsuz ve uzayan türden peyniriniz varsa mutlaka deneyin. Ben tuzsuz Erzurum çeçil peyniri ile yaptım. Dil peyniri ile de nefis olur.


Malzemeler:
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı süt  ( isterseniz süt ve su karışımı)
  • 200 gr tuzsuz uzayan peynir ( dil, antep, erzurum)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Üstüne fındık, ceviz ve mutlaka tarçın
Yapılışı:
  1. Tereyağını eritin. İrmiği atın kavurun. Rengi dönsün hafif karamelize bir renk alsın. İçine şekeri de atın karıştırın şekeri de eritin. Karamelize olmayı da hızlandırır.
  2. Sütünü de ekleyin. Uzaktan dökün çünkü acayip buhar çıkartır. 1-2 dakika sonra peynirini de didip içine atın. Karıştırın. Süt seviyesi irmikten görünmez hale gelince altını kapatın kendi kendine sütünü çeksin.
  3. Üzerine tarçın, ceviz ve fındık serperek servis yapın.

17 Aralık 2012

2013 Yılbaşı menüsü



Merhabalar 2013 yılbaşı menümüzü aşağıdaki gibi belirledik. Umarım sizlere de fikir olur :

Mezeler zeytinyağlılar

Kremalı mantar çorbalı patlıcan mezesi
Peynirli kırmızı biber dolması
Kereviz salatası
rus salatası
Mercimek köftesi
Zeytinyağlı lahana sarma
Çakırdaklı taze fasulye
patates mantısı ( bu tarif süper en kısa sürede paylaşacağım)

Ana yemek

Yılbaşı hindisi
İç pilav (ciğersiz)

Ara sıcaklar

Ispanaklı börek
Kremalı kaşarlı brokoli ve brüksel lahanası

Tatlılar

Bal kabaklı pasta
Ayva tatlısı

Gecenin son yemeği

İşkembe çorbası