Var ya muhteşem oldu. Bizim evde irmik helvası hemen yapılıveren bir şeydir. Oğlum bayılır zaten. Bu da çok lezzetli oldu. Evde tuzsuz ve uzayan türden peyniriniz varsa mutlaka deneyin. Ben tuzsuz Erzurum çeçil peyniri ile yaptım. Dil peyniri ile de nefis olur.
Malzemeler:
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı irmik
- 3 su bardağı süt ( isterseniz süt ve su karışımı)
- 200 gr tuzsuz uzayan peynir ( dil, antep, erzurum)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Üstüne fındık, ceviz ve mutlaka tarçın
- Tereyağını eritin. İrmiği atın kavurun. Rengi dönsün hafif karamelize bir renk alsın. İçine şekeri de atın karıştırın şekeri de eritin. Karamelize olmayı da hızlandırır.
- Sütünü de ekleyin. Uzaktan dökün çünkü acayip buhar çıkartır. 1-2 dakika sonra peynirini de didip içine atın. Karıştırın. Süt seviyesi irmikten görünmez hale gelince altını kapatın kendi kendine sütünü çeksin.
- Üzerine tarçın, ceviz ve fındık serperek servis yapın.
harika olduğu görüntüden belli zaten canım ,ellerine sağlık.
YanıtlaSilBöyle bir güzellik yok.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilİrmikli tatlıları zaten çok seviyorum bu da malzemeleri itibariyle harika. Mutlaka yapacağım. Elinize sağlık.
YanıtlaSilhemde peynirli offff süper
YanıtlaSilellerine sağlık
Ufff diyorum başka bişey diyemiyorum.
YanıtlaSilElinize sağlık
harika
Ellerine saglik canim, güzel görünüyor eminim tadi da harikadir....
YanıtlaSilbayıldım görüntüye canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilşu an nasıl canım istedi :) süper olmuş emeklerine sağlık...
YanıtlaSilAyyy o nasıl güzel uzamış öyle..
YanıtlaSilİnan bitirdi beni burda..
Ellerine sağlık canım..
süper görünüyor Nilay'cığım, ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olduğu resimden belli..Afiyet olsun ..Benim de aklıma düştü şimdi yarın vakit bulursam ben de yapayım..sevgiler..
YanıtlaSilNefis görünüyor elinize sağlık bloğunuzu izlemeye aldım selamlar
YanıtlaSilacil denemem gerek...
YanıtlaSiltatlı krizi son noktada;)
offfff cidden süper gözüküyor! Ben zaten irmik helvasına bayılırım bide uzayan peynirler, düşünemiyorum bile ağzım sulanıyor:))) ellerinize sağlık!
YanıtlaSilbabam geceleri bu helvayı yapar.
YanıtlaSilpeynirlisini bilmiyo herhalde.
:)
bak höşmelim geldi şimdi aklıma.
:)
Nefis görünüyor,ellerinize salık
YanıtlaSiloff offfffffffff off..
YanıtlaSilamma oldu şimdi :)))
Ya sen Nerlerdesin Nilayım küsmüyüz ? :))))
super bir tatliya benziyor..birkac zamandir alipta kullanmadigim irmik var..hafta sonu vaktim olursa senin tatliyi deneyim guzele benziyor..ama isin kotusu birde yemek var ve bitene kadarda cabalamak:))..ellerine saglik..mutlaka deneyecegim..sevgiler
YanıtlaSilOff müthiş birşey olmuş, ellerine sağlık Nilaycım..
YanıtlaSiliyi yıllaaaar.
YanıtlaSil:)
harika
YanıtlaSilYorumlar için teşekkür ederim arkadaşlar. Klavyenize yüreğinize sağlık :)
YanıtlaSil