• Yılbaşı Hindisi




    Yılbaşı gecemizin assolisti Hindimizdi. Bu sene Pevinim ağırladı bizleri. Harikada bir hindi yapmış. Ellerine sağlık. O sert etli dediğimiz hindi lokum gibi olmuş. Çok güzel pişmişti. Hepimiz tıka basa doymuş olmamıza rağmen afiyetle yedik. Koskoca hindi neredeyse bitti. Dün fotolara Sibel'le bakarken ah ah şimdi olsada yesek dedik. Aslında illaki yılbaşını beklememek lazım. Yine toplanıp yine yapmak lazım. Pevinnnn Pevinnnn.

    Bu arada Hindi; pişirme torbası ve termometresi ile birlikte satılıyormuş.

    Malzemeler:
    • 4,5 kg’lık Pınar Hindi ( termometreli + pişirme torbası ile birlikte )
    • 1 adet kuru soğan
    • ½ çay bardağı zeytinyağı
    • ½ limon suyu
    • 1 çorba kaşığı bal
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı karabiber

     Yapılışı: 


    1.  Poşetten çıkardığınız hindinin tekrar tüylerini kontrol edip, gerekiyorsa tütsüleyin. Yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın.
    2. Zeytin yağı,limon,bal , tuz ve karabiberi karıştırarak sos hazırlayın. Bu sos ile 8-10 saat kalacak şekilde hindinin içini ve dışını (daha çok) yağlayın.
    3. Fırına koyacağınız zaman 1 adet kuru soğanı bütün olarak hindinin içine koyun.
    4. Hindinin paketindeki tarife göre fırın poşetini hazırlayıp, termometreyi göğsüne batırdıktan sonra fırına verebilirsiniz.
    5. 175 derecede 1,5 – 2 saat arasında pişiyor.  Pevin'in pişme süresi ile yorumu aşağıdadır arkadaşlar. Biz blogger'lara laf çarptırmadan da edememiş. :)
    "Ben kendimi 2,5 -3 saate göre planladığımdan fazla pişti, lime lime tandır gibi oldu.Ne yapayım internette o kadar yazıyordu, 1 hafta tarif baktım internette, size rezil olmamak için.Ama şimdi tecrübe kazandım.Paket üzerinde tarifin eksikliği var, pişme süresini vermiyor.:))"


3 yorum:

  1. Unknown dedi ki...

    Canım afiyet şeker olsun arkadaşının ellerine sağlık öpüyorum...

  2. Damak Tadı dedi ki...

    Çok nefis görünüyor canım..Tam yılbaşı sofralarına layık şekilde pişmiş..Tekrardan mutlu yıllar ve bereketli sofralar diliyorum..



    Sevgilerle..

  3. arkdaşının ellerine sağlık canım.şahane kızarmış.afiyet olsun.sevgilerimle...