• Ömür Akkor'dan Patlıcan Kebabı



    Tarif Ömür Akkor'dan geliyor. Güzel olacağını tahmin etmiştim ama bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim. Çok güzel oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

    Biliyorsunuz Bursa'da Ömür Akkor'un Zennup 1844 isimli bir restoranı var. Özellikle yabancı misafirlerimiz geldiğinde Osmanlı mutfağını tanıtabileceğimiz ve tattırabileceğimiz bir mekanımız oldu. Ayrıca her şey araştırılmış, özenle yapılmış ve lezzetli. Bursa'ya geldiğinizde uğramanızı tavsiye ederim.
    Gelelim tarife
    Malzemeler:
    • 1 kilo patlıcn
    • İçi için 350- 400 gr kıyma, 4-5 adet yeşil biber, 2 adet kırmızı biber, 2 adet soğan, 1 adet içine domates, tuz karabiber
    • Sosu için 3-4 adet sarımsak, 4 adet büyük olgun domates, tuz, 1 çay kaşığı şeker
    Yapılışı:
    1. Patlıcanları alacalı soyun, uzunlamasına keserek 4-5 parçaya ayırın. Tuzla ovun. ( Suda bekletmeyin yani )Arkalı önlü kızartın. Havlu kağıtla fazla yağlarını alın.
    2. Diğer bir tarafta soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağına sırası ile soğanı, biberi, kırmızı biberi atın yumuşayınca sebzeler kıymayı atın. Kıymaların rengi dönünce ve birbirlerinden ayrılıncaya kadar kavurun. Küp küp doğradığınız kabuğu soyulmuş domatesi ekleyin. Domateste kendini salınca tuzunu, karabiberini isterseniz pul biberini ekleyip altını kapatın.
    3. Sosu içinde zeytinyağında önce bıçağın tersi ile ezdiğiniz sonra kıydığınız sarımsağı ekleyin , üzerine rendelenmiş domatesi ekleyin. Domates suyunu salınca tuzunu şekerini ekleyin ve fırında pişireceğiniz tepsiye dökün.
    4. Patlıcanların içine kıymalı harçtan koyun ve sarın. Dikine çevirip domates sosunun içine oturtun. Yanyana yanyana dizin. Fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirin. Üzerine maydanoz serpip servis yapın.

2 yorum:

  1. ışınonur dedi ki...

    Deneyeceğim, güzel bir tarife benziyor :)

  2. EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

    Tam da eşime göre bir tarif..