• Köpoğlu


    Gerçekten nefis bir patlıcan mezesi. Muğla Bodrum'a ait harika bir meze. Tabiri caiz ise tadıyla ağlatan bir lezzet.Deneyin yanılmayacaksınız. İlk denediğimden itibaren sürekli yapıyorum ve dost sofralarına da mutlaka yapacağım.

    Malzemeler:

    • 2 adet orta boy patlıcan
    • 3 diş sarımsak ve kendi süzdüğünüz 1 tabakyoğurt 
    • Üzerine 1 adet büyük domates ve 1 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    Yapılışı:
    1. Patlıcanı alacalı soyup, küp küp doğrayıp , üzerine bir çay kaşığı tuz atıp ovun. Patlıcanı tuzlu suda bekletmeye gerek yok. Ben uzun zamandır bu yöntemi uyguluyorum. Az yağda kızartın . Sonra fazla yağı için havlu kağıt da bekletin.
    2. Sarımsakları az tuzla dövüp, tel süzgecinize havlu kağıt koyup, üzerine yoğurdu koyup kendi  süzdüğünüz yoğurdunuz ile karıştırın. Sonra sarımsakla , sonra patlıcanlar ile karıştırıp servis tabağınıza alın.
    3. Tavaya domatesi rendeleyin. Zeytinyağı ile pişirin. Domates suyunu çeksin. Üzerine domates salçası ekleyin. 2 dakika kadar domatesle pişsin. Üzerine yarım çay bardağı kadar su koyup tekrar 2 dakika kadar pişirin.Patlıcanın üzerine yayın ve mezenizi servis yapın. 

2 yorum:

  1. Patlıcanı yoğurtla yemeyi çok severim. Ellerinize sağlık.

  2. Ebemkuşağı dedi ki...

    Yine sevdiğim bir tarif... Ellerinize sağlık:)