• Tavada Yalancı Su Böreği




    Valla yalancı su böreği demeye dilim varmıyor. Ama demeliyim çünkü hazır yufkadan. Ve de şipşak oluyor. Su böreğine yapanlara haksızlık etmiş oluruz. Gerçekten su böreğine çok benzedi ve çok güzel oldu. Ayrıca çok da kolay pişirmesi. Yapın yapın..

    Malzemeler

    • 2 yumurta
    • 1 çay baradağı süt
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 şişe sade maden suyu
    • 3 adet yufka
    • 4 kaşık kadar tereyağ
    • 1 tabak dolusu beyaz peynir ve kaşar peyniri
    Yapılışı:

    1. Önce böreğin sıvısını hazırlayalım. Yumurta, süt, sıvıyağ, maden suyunu bir kapta çırpalım. Kenarda beklesin.
    2. Büyükçe bir tavaya yada derin olmayan pilav tenceresi teflon tencereye bir bütün yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde koyun. Tavayı yağlamıyorum. Elinizle tavanın şeklini verdirin. Hazırladığınız sıvı ile ıslatın. 2 ve 3. yufkayı 4'er parçaya bölün. 3 kat yufka aralarına sıvı ile ıslatarak devam edin. 3. kat yufkanın üzerine sıvı koymadan şimdi peynirli harcın yarısını bu kata döküp, dağıtın. Üzerine tereyağ parçaları koyun
    3. Sonra tekrar aynı şekilde 3 kat yufkanın aralarına sıvı ile ıslatarak devam edeceğiz. 3 .katta  şimdi peynirin kalanını dökün.Tereyağ koyun. Kalan 2 parçayı tekrar ıslatarak üst üste devam edin. Kenarlarını da üzerine kapatın. Kalan sosu üzerine dökebilirsiniz. 
    4. Tavanın üzerini kapatarak, önce harlı ateşte 1-2 dakika , sonra kısık ateşe alarak yaklaşık 5-6 dakika pişecek. Altını tahta spatula ile kaldırarak kontrol edin. Yanmasın.Bir tabak yada büyük tencere kapağı yardımı ile diğer tarafını çevirin. Diğer yüzünü de kapağını kapatarak yine 5-6 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

4 yorum:

  1. uzmanamator dedi ki...

    epey bir vakit önce denemiştik gerçekten lezzetliydi :)

  2. Unknown dedi ki...

    Merhabalar, size bu lezzetli tarif için teşekkür etmek istiyorum. Ellerinize sağlık www.gumushaneden.com isimli sitemize sizide bekliyoruz.

  3. Harika lezzetler Mert bey.

  4. evet gerçekten de çok güzel oluyor uzmanamator