• Alman Elmalı Kek


    Tam bugünlerin tarifi. Dışarısı soğuk ve yağmurlu. Siz elmalı kekinizi yapacaksınız, evi mis gibi bir kek kokusu saracak.Kahvenizi yada çayınızı bir de kitabınızı ve elmalı kekinizi de yanınıza aldığınız da değmesin kimse keyfinize.  Böyle günlerinizin bol bol olması dileği ile..

    Malzemeler :


    • 2 yumurta
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 yemek kaşığı tarçın
    • 1 tatlı kaşığı varsa zencefil.
    • 1 adet vanilin
    • 2 su bardağı un
    • çay kaşığının ucu ile tuz
    • 1 paket kabartma tozu
    • 3 yada 4 adet elma
    Yapılışı: 
    1. Oda ısısına gelmiş yumurtanın sarısını ve beyazını ayırın. Beyazı şeker ile çırpın. Köpük akmaz kıvama gelsin . Sonra yumurtanın sarısını atın çırpmaya devam edin. Sıvı yağı koyun çırpın. En son tüm kurularını koyun. ( un, kabartma tozu, tarçın, zencefil, vanilin, azıcık tuz) , karıştırın.
    2. Elmaları soyun , elma dilim doğrayın ve ince ince kesin. En son yapıyoruz çünkü elmalar kararmasın. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayın.
    3. Elmaları da hamura atıp karıştırın. Düz kare büyük bir borcama yada tepsiye döküp 180 derece de yaklaşık 40-45 dakika pişirin. Pişince servise hazır. Ben normalde üzerine pudra şekeri serpmem de foto çekileceği için süs olsun diye koydum. Bir daha ki sefere tarçın sos yapacağım. 



8 yorum:

  1. Tarçınlı elmalı keke bayılırım. Zencefili denememiştim. Faydalarını da düşününce mutlaka deneyceğim. Teşekkürler..
    Sevgiler..

  2. Zencefil keklere kurabiyelere çok yakışıyor.Mutlaka denemelisin

  3. deeptone dedi ki...

    ay kek hastasıyıım. bunu da bilmiyom. saool :)

  4. Deeptone harika oluyor. Dene mutlaka..

  5. ışınonur dedi ki...

    Şu an fırında, tadacağız bakalım 😉

  6. Bekliyorum yorumunuzu

  7. ışınonur dedi ki...

    Tadı, elmaların içinde oluşu çok lezzetli oldu. Yanlız biraz az kabardı ve zencefili çok koymuşum tadı çok baskın oldu 🍎😘

  8. Çok severim zencefil tadını. Eminim çok nefis de kokmuştur.