• Atom Mezesi





    Meyhaneler de en çok yenen, en çok istenen mezelerdendir. Ege'de , Akdeniz'de pek bir meşhurdur. Ben de bu aralar pek bir taktım. Sürekli yapıyorum. Yapması son derece kolay, bir o kadar da lezzetli.

    Daha önce yapılmışlardan da fotolar var. Onlar Pevin'in sofrasından..


    Püf noktası yoğurdun pürüzsüz kıvamda olması. Üstündeki biber kararı size kalmış. Ama az koyarsanız lezzeti olmuyor. Bence siz tarife uyun. :)

    Yarım kilo kadar yoğurt kullandım. Süzme yoğurt kullanmıyorum. Yoğurdu üzerine havlu kağıt konulmuş bir tel süzgeç üzerinde en az yarım saat bekleterek kendim süzüyorum. Bu lezzeti ben süzme yoğurttan daha çok seviyorum. İçine 1 silme yemek kaşığı mayonez koyuyorum tat arttırmak için ama siz koymayabilirsiniz. Burada serbestsiniz. Bu yoğurdu çatalla pürüzsüz kıvama getirmeye çalışın. Bu arada 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Yayvan bir servis tabağına yayın. 
    Ben sarımsak kullanmıyorum.
    2 yemek kaşığı zeytinyağı , 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı bir tavada eritin. İçine en az 4 yada 5 adet kırmızı biberi doğrayıp atın. Yağı çok yakmadan biberlerin rengi dönene ve yağa rengini verene kadar pişirin. Yoğurdun üzerine dökün. Hemen servis edin. 




2 yorum:

  1. *mehtap dedi ki...

    Dışarda bir yerde yemiştim.Müthiş acıydı.Yapılışı kolaymış denemek istiyorum.Elinize sağlık.

  2. Acılı acılı ekmek banarak yemesi pek güzel oluyor. Teşekkürler