• Kuzu etli, nohutlu ve buğdaylı yemek



    Bu kış 3 kez yaptığım, son derece besleyici tam bir kış yemeği. Çocuklarınızın da severek yiyeceğini tahmin ettiğim, yediklerin de de sizin içinizin son derece rahat olacağı bir tarif. Üstüne yağ yakmanız gerekmez, yağ tabii ki lezzet arttırıyor. Cevizle de servis edebilirsiniz. Nefis olur.

    Malzemeler:
    • 1.5 su bardağı aşurelik buğday
    • 1 su bardağı nohut
    • yarım kilo küçük küçük kesilmiş kuzu eti
    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı dolusu un.
    • 2 yemek kaşığı nane ve tuz
    Yapılışı:

    1. Nohutu ve buğdayı akşamdan ıslatın veya işe gitmeden sabah ıslatın. Yani nohut ve buğdayı 2 katı kadar ılık suda bekletin
    2. Eti, nohudu ve buğdayı birlikte düdüklü tencereye koyun ve 3-4 bardak su ekleyin ve en az 40 dakika pişirin.
    3. Bir kapta yoğurt ve unu birbirine güzelce karıştırın. Yemeğin  suyundan biraz katın ve çırpın.
    4. Yavaş yavaş yemeğe katın ve yemeğin altını tekrar yakıp, tuzunu ve nanesini katıp,  kaynadıktan sonra 10 dakika kısık ateşte pişirin.
    5. Eğer misafire sunacaksanız yada daha da lezzetli olsun istiyorsanız, üstüne tereyağ ve toz kırmızı biber  yapın. Yok kendiniz yiyecekseniz gerek bile yok. Ben bu yemeğe hiç yağ koymuyorum.

0 yorum: