• Süper Pratik Tahinli Kabak Tatlısı


    Kabaktan devam edelim efenim. Tatlısı da pek güzel olur. Ben bir de fazla yaparsam kabak tatlısını bisküvili de yaparım ki efsane olur. AAA bir sürü balkabaklı tarifim varmış. İşte blog bu işe yarıyor. Buyrun bakalım balkabağı tariflerim :

    Balkabaklı muffin ve cup cake
    Bal Kabaklı Pasta
    Çikolatalı pudingli bisküvili balkabağı pastası
    Balkabaklı Muhallebili Pasta
     
    Malzemeler:

    • 1 kilo kadar soyulmuş kabak
    • 2,5 su bardağı toz şeker (400 gr) benim gibi şekerli sevenler lütfen 3 su bardağı
    • 1 su bardağı elle kırılmış ceviz 
    • Üzerine tahin . mımmmm
     
    Yapılışı:
     
    1. Soyulmuş kabağınızı 4 cm aralıklarla dilimleyin.
    2. Düdüklü tencerenize dizin, atın. Üzerine şekerinizi atın. Hiç bir gece falan bekletmeden düdüklü tencere ile yapın. Çok kolay. Kısık ateşte kapağını kapatmadan şeker eriyinceye kadar pişirin. Sonra düdüklünün kapağını kapatın. Düdüğünü örttürünce 15-20 dakika pişirin.
    3. Ertesi gün tencereyi (eğer büyük tencere kullandıysanız küçük ocağa) ocağa alın.
    4. Lütfen bir de hafif üzerini kızarana kadar fırınlayın. Süper bir lezzet katıyor.
    5. Tatlınız soğuduğunda servis tabaklarına alın, üzerine tahin gezdirin ve ceviz serperek servis yapın.

1 yorum:

  1. LEZZET TRAMVAYI dedi ki...

    eline saglık :)