• Portakallı İrmik Helvası


    Kardeşim döktürmüş. Şık da bir sunum yapmış. Lezzeti de güzel. Daha ne olsun. Portakallar bitmeden deneyin derim.

    Malzemeler:

    • 100 gr kadar tereyağ yada sz isterseniz 1 çay bardağı sıvıyağ kullanın
    • 2 su bardağı irmik
    • 1 portakalın suyu ve beyaz kısımlarına gelmeden kabuğunun rendesi
    • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
    • Şerbeti için : 1.5 su bardağı şeker, 1 su bardağı sıktığımız portakal suyu, 2 su bardağı su
    • Sizin portakalların büyüklüğüne göre 5 portakal
    Yapılışı:
    1. Şerbetini başka bir yerde yapıyoruz şeker ile suyu kaynatıp, şekeri eritip, altını kapatıp içine portakal suyu ekliyoruz. Şerbetimiz bekliyor.
    2. Çam fıstıklarını yağında kavuruyoruz üstüne irmikleri atıp rengi dönene kadar kavuruyoruz. Rendelenmiş portakal kabuklarını ve şerbetini de ekliyoruz. Bir iki taşım kaynatıp altını kapatıp, şerbetini kendisinin çekmesini bekliyoruz.
    3. Portakalları ikiye kesip içini boşaltıyoruz. İçini helva ile dolduruyoruz. Cevizle de yada istediğiniz çerezle süsleyip servis ediyoruz.

10 yorum:

  1. Ellerinize sağlık .Sunum harika :)

  2. Saadet Uslu dedi ki...

    portakal kabuğu içinde ne güzel görünüyor

  3. mutfagabuyrun dedi ki...

    sunumda çok şık olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

  4. LEZZET TRAMVAYI dedi ki...

    sunum bir harika ellerinize saglık :)

  5. Lerzan Kara dedi ki...

    ben bayılırım irmik helvasına ama portakallısını denemedim denemek isterim

  6. çok güzel bir sunum.. Mis gibi portakal aromasıyla birlikte hem de.. Ellerinize sağlık..
    Sevgiler..

  7. Nefis bir sunum (:

  8. Fincan Teyze dedi ki...

    Çok şirin gözüküyor. Sunum fikri muhteşem ;)

  9. Portkal işin içine girmişse lezzeti ikiye katlıyor. Yapanın ellerine sağlık, sevgiler.

    https://bizimmutfakdan.wordpress.com/

  10. LEZZET TRAMVAYI dedi ki...

    bayılırım elinize saglık