• Yaban Mersinli Zeytinyağlı Kabak



    Tarif Vişnap'tan. Güzel olacağına inanarak yaptığım ve gerçekten çok da güzel olan bir tarif oldu. Denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum. Hele de benim gibi kabak sever, zeytinyağlı sever iseniz. Ben ufak tefek değişiklik yaptım. Şeker koymadım , havuç koydum :)
    Yaban mersinini ben de ilk defa denedim ama çok yakıştı ben de Vişnap gibi diğer zeytinyağlılara da katacağımı düşünüyorum.

    Malzemeler

    • 3-4 tane kabak
    • 1 adet orta boy soğan
    • 4-5 diş sarımsak
    • 1 kahve fincanı kurutulmuş yaban mersini
    • 1 kahve fincanı pirinç ( Diyette bulgur kullanabilirsiniz. Bulgurda çok yakışıyor zeytinyağlılara)
    • tuz , şeker koymadım yaban mersini koyduğum için
    • Yarım demet dereotu
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 adet havuç
    Yapılışı:
    1. Kabakları yol yol soyalım. Biraz diri kalsın dedim ama ben çok pişirmişim diri kalmadılar.
    2. Tenceremizi dibine dereotu saplarını kesip koyalım. Üstüne uzun uzun şeritler halinde kestiğimiz havuçları bir de verev verev keserek dizelim. Çok kalın olmasınlar, pişmezler. Üstüne halka halka kestiğimiz kabakların yarısını dizelim. Pirinci yarısını atıp, tekrar kabakları dizelim. Üstüne kalan pirincimizi atalım.
    3. Yaban mersinini, tuzunu , zeytinyağını atalım. Kabakların yarısına kadar suyunu da verelim. Önce suyu kaynayıncaya kadar harlı ateşte , sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar (uzayana kadar) pişirelim. Dereotu ile servis yapalım. İsterseniz yemeğin altını kapattığınız gibi doğradığınız dereotlarını yemeğin üstüne atabilirsiniz. Böylece dereotları hafif pişerler.

15 yorum:

  1. mutfagabuyrun dedi ki...

    çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

  2. Saadet Uslu dedi ki...

    Kabağı severim. Yemeği bir de böyle denemeli çok güzel görünüyor...

  3. Ilhan Ucer dedi ki...

    Bugün her yerde çok değişik tarifler var, ayrılamıyorum blogların başından. Bu da çok değişik mutlaka deneyeceğim. Paylaşırım ben de . Ellerinize sağlık.

  4. elitstil.com dedi ki...

    harika bir tarih elinize sağlık

  5. SEVILAY UÇAK dedi ki...

    Yaban mersinini hep kurabiye de kullanmıştım şimdiye kadar. Sizin ellerinize, vişnap'ında tarifine sağlık o zaman ;)

  6. nahide zereyak dedi ki...

    Vişnap da gerçekten elini attığı yemeğe lezzet katıyor. Siz de çok güzel hazırlamışsınız. Ellerinize sağlık..
    renklipastasepeti1.blogspot.com

  7. sofrada bulus dedi ki...

    Elinize sağlık..

  8. Merhaba
    Değişik bir tarif olduğu için ilgimi çekti ama yaban mersini sebzelerle pişerken boyasını hiç vermedi mi.Ben tazesini kullandığımda çok renk vermişti muffinlerimde. Belki sizin kurutulmuş yaban mersini olabilir.Ellerinize sağlık.Çok güzel olmuş

  9. Nilay Durukan dedi ki...

    Yaban mersinleri kurusundan kullandım ve renk vermedi suyuna. Kendi renkleri hafif açıldı ama :)

  10. Nilay Durukan dedi ki...

    Kurutulmuş yaban mersini diye de not düşeyim :)

  11. Admin dedi ki...

    Çok güzel bir paylaşım olmuş

    http://kasimtok.blogspot.com/

    #BlogYazarlarıDayanışmaPlatformu

  12. Eminim çok güzel olmuştur,ellerinize sağlık.

  13. Vişnap Macide dedi ki...

    Canım geç gördüm yorumunu bildirim gelmeyince gtalktan geride kalan tariflere gelen yorumları göremiyorum.Tesadüf gördüm.Eline emeğine paylaşımına sağlık olsun.Bizler çok sevdik bu harika lezzeti sizlerin de sevmesi beni ayrıca daha da çok mutlu ediyor ve çok güzel görünüyor yaban mersinli zeytinyağlı kabak yemeğin afiyetler olsun sevgilerimle.<3

  14. Nilay Durukan dedi ki...

    Macide hanımcım, dün akşam baklayı da yaban mersinli yaptım. Bakalım nasıl olacak :)

  15. Vişnap Macide dedi ki...

    Yaban mersinli baklayı merakla bekliyorum tadı lezzeti acaba nasıl oldu.Beğendiysen paylaşırsın bizler de yaparız eline sağlık canım sevgilerimle.