• T- Bone Et Pişirme



    Şimdi efenim iyi bir T-bone et pişirmek yada dana pirzola pişirmek için etin öncelikle arkasını ve önünü bolca zeytinyağı ile yağlayıp, azıcık kekik yada biberiye, isterseniz karabiber serpip, kabın üstünü strech filmle kaplayıp bir kenarda dinlendirin. Ne kadar zamanınız varsa ( en az yarım saat) . Bir gece önceden dinlendirirseniz çok çok daha iyi olur.

    Şimdi geldi sıra eti mühürlemeye. Etin üstünde bir tabaka oluşturacağız ve et suyunu salmayacak. Böylece dana eti bile yumuşacık pişmiş olacak. Bunun için döküm tavanızı bir güzel kızdırın. Şu kanalları olan tavadan. Üstüne et yapışmasın ve lezzeti atsın diye bir fırça yardımı ile tavanızı yağlayın. Üstüne elinizi tutun, elinizi tutamayacak ( 3 saniye kadar) kadar kızmışsa etleri pişirmek için hazır demektir. Bu arada yağdan dolayı tavanın dumanı tütebilir. Bu 5 dakika civarındadır. Tavanıza etleri atmadan etlerinizin fazla yağını havlu kağıt ile alın. Daha fazla tavanız duman dumana gitmesin.

    Etin arkasını ve önünü, her birini 2 dakika kadar pişirin. Tekrar ters çevireceğiz ancak ızgara çizgisi vermek için 90 derece yani bir yatay bir dikey çevirmiş olacağız. Her iki tarafı da 2 kez ve 2 dakika kadar tavada tutulmuş olacak. Yani toplamda tavada işiniz 8 dakika kadar tutacak. Bu durumda etin dışı mühürlenmiş, içi kırmızı kırmızıdır. Böyle yemek biraz zordur :)

    Bu nedenle eti bir kenarda dinlendirin. İçindeki suyu dengeye gelsin. Eti şimdi de fırınlayacağız. İçinin daha güzel pişebilmesi için. Döküm tencereyi yağlayın. Etinizi koyun isterseniz içine sarımsak, soğan baharat koyabilirsiniz. Ben pişmiş sarımsağı çok sevdiğim için sarımsak atıyorum. Üzerine lezzetini arttırmak için biraz tereyağı sürebilirsiniz. Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırında sadece 15 dakika pişirin. Sakın aman sakın daha fazla değil. Yoksa suyu akar gider etiniz de kayış gibi olur.

2 yorum:

  1. deeptone dedi ki...

    amerikan bifteklerine benziyooo ne güzeel fotooo :)

  2. Afiyet olsun..yaz zamanini ozledim simdi:))