Malzemeler :
- yarım paket margarin veya o miktarda tereyağ ( ben tereyağ kullandım)
- 1 aida bardağı sıvı yağ
- 1 büyük aida bardağı yoğurt
- 1 yumurta (beyazı hamura sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kadar sirke
- 3- 4 su bardağı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
- yarım demet bağ dereotu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- İçi için 1 yemek tabağı dolusu peynir
- Doğranan dereotları dahil , Yumurtanın sarısı ve peynir hariç tüm malzemeler yoğurma kabına konur. Elinize yapışan ama çok da cıvık olmayan bir yumuşak bir hamurkıvamına gelene un konur. Hamur sert olursa süt veya su ile yumuşatabilirsiniz.
- Yuvarlak açılarak içine peyniri konur. Hamurun bir kenarı diğer kenara kapatılarak, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üstlerine yumurtanın sarısı sürülüp, 170-180 derecede yaklaşık yarım saat kızarıncaya kadar pişirilir.
Merhabalar Sayın Blogger;
Size özel ücretli sisteme geçiş kampanyamızı EK'te ki WORD belgesinde tüm detayları ile sunduk. Yılların deneyimini en uygun fiyatlar ile sizlere sunuyoruz. Tek yapmanız gereken bu mail üzerinden bizlere ulaşmak. Sonrasında tüm görüşmeleri buradan yürütebileceğiz.
Saygılarımızla...
cagkansezgin@trustlayer.com.tr