• Mıhlama , Kuymak



    Karadenizde ne yemiştik. Şöyle bol tereyağlı. Nefis . Üstüne de yağ yakıyorlar ama ben yakmadım.
    Ben tabii tereyağını az kullandım. O yüzden bol peynirli ve mısır unlu benimki. Tereyağla derdi olmayanlar bol koyabilir.

    Malzemeler:

    • 1 yemek kaşığı tereyağ
    • 2 yemek kaşığı mısır unu
    • 2 su bardağı peynir ( esas mıhlamalık peynir, yoksa çeçil peyniri, kolot peyniri (çok güzeldir bu arada), kaşar)
    • 1 su bardağı su
    Yapılışı:

    1. Tereyağını eritin. Fokur fokur edince mısır ununu atın ve 2-3 dakika kavurun. İçine suyunu katın tekrar kaynasın. Kaynayınca içine peyniri atıp altını kısın. Kısık ateşte kendi kendine pişsin. Çok fazla karıştırmayın. Üstüne tekrar kırmızı biberle tereyağ yapabilirsiniz.

6 yorum:

  1. zeynep dedi ki...

    Hiç yemedim ama inanılmaz merak ediyorum lezzetini.
    Umarım sonuç hüsran olmaz:)

  2. nilay dedi ki...

    Kuymağı bol tereyağlı yaparsan hüsran olmaz. Ben biraz cimri davranıyorum tereyağ konusunda :)

  3. deeptone dedi ki...

    temam bi bakıyim.
    yağ yakmak diyolar ha bi de.
    :)

  4. hatice avcı dedi ki...

    oooooo ellerine sağlık...

  5. Hic yemedim birde kullanilan peynir ozel sanirim? Elinize saglik..

  6. Betül dedi ki...

    Ben de hiç yemedim Nilay'cığım ama eminim çok lezzetlidir, afiyet olsun.