Kıştan kalan bir tarif.
Ayvalı pilav kesinlikle bir davet pilavı. Eşinize dostunuza gönül rahatlığı ile çıkarabilirsiniz.
Malzemeler:
- 1 orta boy ayva ( soyulmuş, küp küp kesilmiş)
- 1.5 bardak bulgur
- 1 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık tereyağ
- 1 büyük domates
- 1 büyük soğan
- 2.5 bardak su
- Tuz , karabiber
- Ayvaları soyup küp küp doğrayıp suda bekletin ki kararmasınlar.
- Soğanı yemeklik doğrayın yağda kavurun. Ayvaları atın onlarda önden pişsin. Kabuklarını soyduğunuz domatesi de küp küp doğrayın tencerenize atın oda ölsün.
- Bulguru atın. Suyunu ekleyin. Tuzunu , karabiberini ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder