• Sirkeli Poğaça


    Sirkeli poğoça çok kıyır kıyır oldu ( ne demekse) . Bir de uzun süre bayatlamadı. Tavsiye olunur.

    İçinide lor , maydanoz ve soya sosu ile hazırladım. Son derece güzel bir lezzet oldu.

    Malzemeler:

    • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı ayrılacak)
    • 125 gr margarin
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ
    • 1 kahve fincanı sirke
    • 1 adet kabartma tozu
    • 1 su bardağı yoğurt
    • Alabildiğine beyaz un (beş bardak kesin vardır.)
    • Çörek otu, susam , haşhaş tohumu nasıl isterseniz.
    • İçi için: 1 tabak dolusu lor , 1/4 bağ maydanoz ve dilediğiniz kadar soya sosu
    Yapılışı:


    1.Un hariç tüm malzemeyi karıştırın. Elinize yapışan ama çok da cıvık olmayan bir yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin. 15 dakika kadar bekletin. Hamurun kıvamı elinize yapışmadığında anlaşılır. Ele yapışmayan hamur alabildiğince un almış hamurdur :)
    2.Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak elinizde açın. İçine içini koyup ister yarım dolunay , ister yuvarlak şekilde kapatın. Tepsiye dizin.
    3.Üstüne yumurta sarısı sürün ve ister çörek otu, ister susam , ister haşhaş tohumu koyun.
    200 derecede üsteleri kızaran kadar pişirin.

10 yorum:

  1. Ferkay dedi ki...

    Kıyır kıyır hem margarin az çok güzel olmuştur Nilaycım. Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

  2. YeMeK vAkTi dedi ki...

    ellerine sağlık canım srkeli poğaçalar kıyır kıyır olur gerçektende

  3. OYA dedi ki...

    denemeliyim mutlaka.ellerinize sağlık...

  4. Elçin dedi ki...

    Misss olsa da yesem şimdi:)

  5. dokuzuncubulut dedi ki...

    Nefis görünüyorlar, ellerinize sağlık. Yıllar önce bir arkadışımın tavsiyesi ile hamur işlerine sirke eklemeye başlamıştım. Gerçekten de sirke ile yapılınca çok gevrek oluyor.
    sevgiler.

  6. Betül İnce dedi ki...

    Bu poğaçayı not ettim Nilay'cığım, enfes görünüyor, ellerine sağlık.
    Güzel bir hafta diliyorum.

  7. gözde dedi ki...

    Merhaba Nilay Hanım,
    Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. Ben de deneyeceğim mutlaka.Elma sirkesi mi, üzüm sirkesi mi koymamız gerekiyor acaba? Tariflerinizi severek takip ediyorum. Bu arada çalışan bir bayan olduğum için pratik tarifler çok hayatımı kolaylaştırıyor.
    Emeğinize ve paylaşımınıza sağlık

    Sevgilerimle
    Gözde

  8. durutarifler dedi ki...

    Gözde yorumuna nasıl memnun oldum bilemezsin. birilerinin beni takip etmesi çok hoşuma gidiyor. İnsana gerçekten çok şevk veriyor.

    Ben üzüm sirkesi ile yaptım. Elma sirkesi daha keskin olduğu için nasıl olur bilemem. ama neden olmasın. Denemek lazım.

    Sevgiler

  9. Unknown dedi ki...

    Sirke koyunca sokak poyçaları gibi olurmuş! Öyle mi oldu merak ettim. Ama çk güzel görünüyorlar, eline sağlık..

  10. durutarifler dedi ki...

    Sirkeli poğoça daha dayanıklı bir poğoça oluyor. Daha kıyır kıyır. Çok da sokak poğaçası diyemeyiz aslında. Ama kesiklie dene. Ben işe giderken yanıma iki tane alıyorum. Çalışan bayanlar için bayatlamaması son derece iyi