Tarif Hürriyet gazatesinin verdiği Türk Mutfağı kitapçığından. Kimbilir ne zaman vermiş bu kitapçığı. Tarif hem çok lezzetli hem de misafir sofraları için yapılabilecek bir tarif. Tarifte üstlerine çeri domates koyarak ikram yapılmıştı. Gerçekten çok şık olmuştu.
Malzemeler:
- 4 orta boy patlıcan
- 4 orta boy soğan
- 2 adet domates
- 2 adet çarlisto biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 diş sarımsak
- 1/4 demet Maydanoz
- şeker, tuz
- Öncelikle içini hazırlıyoruz. Soğanları piyaz şeklinde doğruyoruz. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Bu arada sarımsakları da atıyoruz. Biberi, domatesi, maydonozu da doğrayıp içine katıyoruz. Salçayı, tuzu, karabiberide katıp üstüne 2 su bardağı su ekleyip 5 dakika kadar pişiriyoruz.
- Patlicanları alacalı soyup, 3 eşit parçaya bölüyoruz. Patlıcanların içini dolma yapacak şekilde oyuyoruz. Sıvıyağda alt üst yaparak kızartıyoruz.
- Patlıcanların fazla yağını havlu kağıtla alıp, fırın tenceresine diziyoruz. Hepsinin içine iç malzemesini dolduruyoruz. Kalan yemeğin suyunu kenardan tencerenin içine döküyoruz. Fazla gelen malzemeyi de koyabilirsiniz, sunum yaparken tekrar doldurursunuz. Hepsinin üzerine 1 çay kaşığı şeker serpip 170 derece de 10 dakika pişiriyoruz. Soğuk olarak servis yapıyoruz. Şeker patlıcanın acısını alıyor çok da lezzetli yapıyor. Afiyet olsun.
imam bayıldı çok güzel görünüyor.ben kızartılan patlıcan yemeklerini yiyemiyorum ama bunda et yok.sanırım daha hafiftir.ellerinize sağlık.sevgiler.
Mernaba, öncelikle bloguma ugrayıp bıraktığın zarif yoruma gönülden teşekkürlerrr...İmam bayıldı çok hoş görünüyor,ellerin dert görmesin...öptüm....