• Pastahane Limonatası



    Çok uzuuuunnnn zamandır denemek istediğim bir tarifti. Limonata bende hemen serinliği çağrıştırıyor. Daha doğrusu limonlu tariflerin hepsi bende serinlik duygusu uyandırıyor.

    İşin sırrı limon kabukları ile şerbet hazırlamakta imiş. Çok kolay hem de çok serin bir tarif. Hepinize denemenizi tavsiye ederim. Ben 2 bardak şeker yerine 2.5 bardak şeker kullandım. Benim limonatam biraz tatlı olmuş. 2 bardak şeker gerçekten yeterli imiş. Ayrıca bence 1 gece buzdolabında beklemesine de gerek yok. Soğuyunca suyu içine katılabilir.

    Malzemeler:
    • 2 su bardağı şeker
    • 4 adet limon
    • 1/2 litre su ve 2.5 litre su
    Yapılışı:
    1. Limon kabuklarını bıçak yardımı ile beyaz kısımlarını mümkün olduğunca almadan soyuyorsunuz.
    2. 1/2 litre su , 2 su bardağı şeker ve limon kabuklarını 1-2 taşım kaynatıyorsunuz.Kaynatıp altını kapattıktan sonra limon sularını sıkıp üzerine ilave ediyorsunuz.
    3. 1 gece buzdolabında bekletip ertesi gün içine 2.5 litre su ilave ediyorsunuz. Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. birsence dedi ki...

    ohhh soğuk soğuk ne güzel olur ellerine sağlık şekercim....

  2. Unknown dedi ki...

    Canımmm hoşgeldin valla dolaptan as
    la eksik etmedim bunlatıcı sıcaklar
    da.Ellerine sağlık sevgiler...

  3. Betül İnce dedi ki...

    Hoşbuldum Nilay'cığım, teşekkür ederim. Yetti 1 ay, evimi tanımasam d sizleri de özledim. Ama bir türlü yeni tarifler koyamadım. Bir limon tarifi de benden gelecek. Bayılırım limonataya, ama evde hiç denemedim. Ellerine sağlık. Sevgilerimle.

  4. zeynep-sofra dedi ki...

    Merhaba Nilay Hanım, ben sofra dergisinden Zeynep. blogunuzda verdiğiniz linki gördüm. Çok teşekkürler. Konuyla ilgili size ulaşmak istedik ancak maalesef blogunuzda bir iletişim adresi bulamadım. mail adresim aşağıdaki gibidir, bana iletişim numaranızı mail atarsanız sizinle blogunuzla ilgili örüşmek isteriz. sevgiler.

    zeynep.dogan@turkuvazdergi.com.tr
    212 326 36 81

  5. lezzettramvayı dedi ki...

    limonata canavarıyım dır ellerınıze saglık